bitcoinBTC/USD
$ 63,805.10 2.61%
ethereumETH/USD
$ 2,538.59 4.80%
tetherUSDT/USD
$ 0.999725 0.15%
bnbBNB/USD
$ 573.88 2.00%
solanaSOL/USD
$ 148.18 6.48%
usd-coinUSDC/USD
$ 0.999595 0.09%
xrpXRP/USD
$ 0.589563 0.23%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,539.12 4.87%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.106769 2.33%
the-open-networkTON/USD
$ 5.78 0.81%

Nieuwe Crypto Regels van de SEC veroorzaken controversie en juridische uitdagingen

Image

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft nieuwe regels aangekondigd die vanaf 6 februari van kracht zullen zijn en die de definities van “dealer” en “handelaar in overheidsobligaties” opnieuw vaststellen.

Deze regels, aanvankelijk voorgesteld in 2022, zullen extra deelnemers op de cryptomarkt verplichten om zich te registreren, zich aan te sluiten bij zelfregulerende organisaties en te voldoen aan federale effectenwetten.

Echter, deze regels hebben veel kritiek gekregen van de cryptogemeenschap, het decentrale financiële (DeFi) ecosysteem en pro-crypto politici.

Ze beweren dat er sinds de eerste voorstellen voor de regels een gebrek aan duidelijkheid is geweest over de classificatie van cryptosecurities.

De grootste zorg gaat over de definitie van een dealer, die mogelijk zou vereisen dat liquiditeitsverschaffers zich registreren als effectendealers.

Dit zou betekenen dat elke liquiditeitsverschaffer die meer dan $ 50 miljoen aan kapitaal beheert, zich zou moeten registreren bij de SEC.

SEC-commissaris Hester Pierce heeft haar bezwaren geuit in een officiële verklaring, waarin ze de inconsistentie van de definitie van een dealer met het wettelijk kader en de negatieve effecten op marktgedrag en kwaliteit aanhaalde.

Lees ook  Homer op Solana (HOMSOL) stijgt met 7.000% voorafgaand aan notering op MEXC, terwijl Shiba Inu en Dogecoin worstelen

Verschillende figuren in de DeFi-sector en de crypto-wereld hebben hun bezorgdheid geuit over deze regels op sociale media.

Gabriel Shapiro, algemeen adviseur bij Delphi Labs, benadrukte de onzekerheden rond de registratie-eisen voor handelaren en hun impact op liquiditeitsverschaffers.

Volgens Shapiro kwalificeert niet elke liquiditeitsverschaffer met $ 50 miljoen aan beheerde activa als effectendealer, wat afhankelijk is van de classificatie van de tokens in het fonds of de transacties die via het fonds worden gefaciliteerd als effecten.

Bill Hughes, senior adviseur en directeur van mondiale regelgevende aangelegenheden bij Consensys, benadrukte het belang van duidelijkheid over de classificatie van crypto-activa volgens de Amerikaanse wet en verwacht juridische uitdagingen tegen de nieuwe regels van de SEC.

*Wij geven geen financieel advies, de genoemde informatie is slechts een weergave van perspectieven*

Reageer nu

Scroll naar boven