bitcoinBTC/USD
$ 62,896.85 0.13%
ethereumETH/USD
$ 2,541.34 3.59%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.02%
bnbBNB/USD
$ 567.87 0.85%
solanaSOL/USD
$ 145.37 2.36%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.05%
xrpXRP/USD
$ 0.582454 0.18%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,541.00 3.60%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.104328 0.00%
the-open-networkTON/USD
$ 5.49 2.74%

Minister van Financiën Janet Yellen dringt er bij het Congres op aan om wetgeving over crypto te passeren

Image

## Minister van Financiën Janet Yellen dringt aan op regelgeving voor cryptomarkten

In een recente verklaring voor het Huis van Afgevaardigden benadrukte Janet Yellen, de Amerikaanse minister van Financiën, de behoefte aan wetgeving die duidelijkheid en regelgeving biedt op de cryptomarkten.

Yellen benadrukte de “risico’s” die gepaard gaan met digitale activa en riep op tot maatregelen om potentiële kwetsbaarheden en het niet voldoen aan de geldende wetten en voorschriften aan te pakken. Ze benadrukte met name zorgen met betrekking tot runs op crypto-activaplatforms, stablecoins en de “vermenigvuldiging” van platforms die actief zijn buiten regelgevende grenzen.

Hoofd beleid Taylor Barr bij de blockchain-handelsvereniging Chamber of Digital Commerce wees op de bipartisan FIT for the 21st Century Act, geleid door afgevaardigde French Hill, die aansluit bij Yellen’s oproep tot marktstructuur en regelgeving.

Lees ook  Bitcoin's Vierde Halvering Vonkt Optimistische Verwachtingen Door ETF Groei en Recordhoogtes

Hill, een voorstander van het regelgevingskader voor crypto, benadrukte eerder de vooruitgang die is geboekt in het Huis van Afgevaardigden en het belang van het passeren van het eerste alomvattende regelgevend kader voor digitale activa en de voorzichtige benadering van stablecoins.

Ook prees Barr de voorgestelde Clarity for Payment Stablecoins Act van de voorzitter van de financiële commissie van de VS, Patrick McHenry. Deze wet streeft naar consistente toezicht en consumentenbescherming voor betalingsstablecoins.

De convergentie van de oproep van minister Yellen tot regelgeving, de wetgevende initiatieven van afgevaardigde Hill en de pro-crypto houding van voorzitter McHenry reflecteert een groeiend momentum om een alomvattend regelgevend kader voor de cryptosector op te zetten.

*Disclaimer: Dit artikel is gebaseerd op perspectief en biedt geen financieel advies.*

Reageer nu

Scroll naar boven