bitcoinBTC/USD
$ 62,433.73 3.23%
ethereumETH/USD
$ 2,446.00 1.94%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.09%
bnbBNB/USD
$ 573.08 1.58%
solanaSOL/USD
$ 144.70 4.68%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.03%
xrpXRP/USD
$ 0.538167 0.05%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,443.08 1.81%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.110107 4.86%
tronTRX/USD
$ 0.160867 0.76%

Europese Unie bereikt mijlpaalgoedkeuring van AI-regelgeving met de AI Verordening van de EU

Image

Het is officieel – de Europese Unie heeft een cruciale mijlpaal bereikt met de goedkeuring van de AI-verordening door alle 27 lidstaten. Dit markeert een historisch moment voor de regelgeving rond kunstmatige intelligentie, waarbij commissaris Thierry Breton de goedkeuring bevestigde en de belangrijkheid ervan benadrukte.

De AI-verordening is een allesomvattende op risico gebaseerde strategie die verschillende AI-toepassingen zal reguleren, inclusief het gebruik van AI in de overheid, reguleren van AI-systemen zoals ChatGPT, en het implementeren van transparantieregels voorafgaand aan hun marktintroductie.

Een van de belangrijkste zorgen die de AI-verordening aanpakt, is de groeiende trend van deepfakes – gemanipuleerde video’s die door AI kunnen worden gecreëerd en de grens tussen waarheid en fictie kunnen vervagen.

De nadruk van de wet ligt ook op het toewijzen van grotere verantwoordelijkheden aan ontwikkelaars van riskante AI-toepassingen, met speciale aandacht voor gevallen zoals het gebruik van AI in sollicitatie- of toelatingsprocedures voor onderwijs.

Na politieke overeenstemming in december 2023 is er hard gewerkt om deze compromistekst om te zetten in wetgeving. De recente goedkeuring volgt nadat Frankrijk zijn bezwaren introk en Duitsland ook zijn steun achter de wet gooide na een compromis bereikt door federale minister Volker Wissing.

Lees ook  Politician Pepe (POLPEPE) koper maakt meer dan $2,000 winst, maar houdt vast voor nog eens 18,000%

De volgende stap voor de AI-verordening is een cruciale stemming in een commissie van EU-wetgevers op 13 februari, gevolgd door een stemming in het Europees Parlement in maart of april. De wet wordt naar verwachting volledig van kracht in 2026, met specifieke bepalingen eerder van kracht.

Het is ook vermeldenswaardig dat de Europese Commissie actief stappen onderneemt om een AI Office op te richten dat verantwoordelijk zal zijn voor het toezicht op de naleving van AI-modellen met een groot impact en het ondersteunen van lokale AI-ontwikkelaars. Dit omvat ook het upgraden van het supercomputernetwerk van de EU om de trainingsmogelijkheden voor generatieve AI-modellen te verbeteren.

_Disclaimer: De informatie in dit artikel is gebaseerd op persoonlijke analyse en we geven geen financieel of juridisch advies._

Reageer nu

Scroll naar boven