bitcoinBTC/USD
$ 62,433.73 3.23%
ethereumETH/USD
$ 2,446.00 1.94%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.09%
bnbBNB/USD
$ 573.08 1.58%
solanaSOL/USD
$ 144.70 4.68%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.03%
xrpXRP/USD
$ 0.538167 0.05%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,443.08 1.81%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.110107 4.86%
tronTRX/USD
$ 0.160867 0.76%

Persoonlijke XRP-accounts van medeoprichter van Ripple gehackt: $112,5 miljoen gestolen, waardoor zorgen ontstaan over cryptocurrency

Image

**Persoonlijke XRP-accounts van medeoprichter van Ripple gehackt: $112,5 miljoen gestolen, waardoor zorgen ontstaan over cryptocurrency**

Op 31 januari onthulde Chris Larsen, de medeoprichter en uitvoerend voorzitter van Ripple, dat zijn persoonlijke accounts het doelwit waren geworden van een cyberaanval.

In het begin kwam het rapport van crypto-analist ZachXBT, wat leidde tot speculaties dat het hele bedrijf getroffen was door een beveiligingsinbreuk.

Larsen verduidelijkte echter dat de ongeautoriseerde toegang gericht was op zijn persoonlijke XRP-accounts en niet op de officiƫle accounts van Ripple.

Hij trad snel op, ontdekte het probleem en waarschuwde cryptocurrency-beurzen meteen om de getroffen adressen te bevriezen. Wetshandhavingsinstanties zijn ingeschakeld om de zaak te onderzoeken.

De exacte hoeveelheid gestolen XRP blijft onbevestigd, maar ZachXBT schatte de buit van de inbreuk op 213 miljoen XRP, destijds gewaardeerd op ongeveer $ 112,5 miljoen.

Na de inbraak probeerden de kwaadwillende actoren de gestolen XRP wit te wassen door het via minstens zes verschillende cryptocurrency-beurzen te leiden.

Larsens recente verklaring gaf aan dat de wetshandhaving heeft ingegrepen, wat heeft geleid tot het bevriezen van accounts die verband houden met de beveiligingsinbreuk.

Lees ook  Vier Solana Memocoins Die Met Meer Dan 8.000% Kunnen Stijgen en Concurreren met Shiba Inu en Dogecoin

De huidige status van de fondsen, of ze nog in bewaring zijn bij een beurs of zijn teruggevonden, blijft onzeker. Ripple heeft nog niet gereageerd op vragen over het incident.

Het nieuws van de hack verspreidde zich snel door de cryptogemeenschap, wat leidde tot een tijdelijke daling van de prijs van XRP, met een tijdelijke daling van ongeveer $ 0,01.

Desalniettemin herstelde de waarde van XRP zich snel en bleef de cryptocurrency-markt relatief stabiel, wat veerkracht toonde in het licht van het beveiligingsincident.

Hoewel het lijkt dat de officiƫle accounts van Ripple niet zijn aangetast en daarmee de fondsen van XRP-houders zijn veiliggesteld, is dit evenement tot nu toe een van de meest significante cryptocurrency-gerelateerde hacks van 2024.

De inbraak benadrukt de voortdurende uitdagingen bij het beveiligen van digitale activa en het belang van snelle actie en samenwerking met wetshandhavingsinstanties om de impact van dergelijke aanvallen te beperken.

*Disclaimer: Dit artikel is puur informatief en bevat geen financieel advies. De meningen en standpunten in dit artikel zijn die van de auteur en weerspiegelen niet noodzakelijk de standpunten van het bedrijf.*

Reageer nu

Scroll naar boven