bitcoinBTC/USD
$ 62,992.88 0.01%
ethereumETH/USD
$ 2,542.70 3.63%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.00%
bnbBNB/USD
$ 569.07 1.00%
solanaSOL/USD
$ 145.74 2.61%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.02%
xrpXRP/USD
$ 0.582975 0.22%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,541.52 3.62%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.104735 0.29%
the-open-networkTON/USD
$ 5.50 2.64%

Voorzitter van de FCC stelt voor om AI-gemaakte stemgesprekken illegaal te maken onder de TCPA

Image

De voorzitter van de Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC), Jessica Rosenworcel, heeft op 31 januari een belangrijke aankondiging gedaan waarin ze voorstelt om oproepen met stemmen gegenereerd door kunstmatige intelligentie (AI) illegaal te maken. Deze oproepen zouden worden onderworpen aan de regelgeving en boetes zoals vastgelegd in de Telephone Consumer Protection Act (TCPA).

Dit voorstel komt naar aanleiding van een recent incident waarbij AI-technologie werd gebruikt om een valse boodschap te creëren, waarbij de stem van de Amerikaanse president Joe Biden werd geïmiteerd. Deze gefabriceerde boodschap adviseerde inwoners van New Hampshire om niet deel te nemen aan de voorverkiezingen van de staat.

Het doel van deze geautomatiseerde berichten was om zich te bemoeien met de aankomende presidentsverkiezingen van 2024. Het openbaar ministerie van de staat heeft deze oproepen echter prompt als misinformatie veroordeeld.

Het voorstel van Rosenworcel heeft als doel om robocalls te stoppen, in lijn met de TCPA-wet die in 1991 werd aangenomen om geautomatiseerde politieke en marketingtelefoontjes te reguleren die zonder toestemming van de ontvanger worden gemaakt. Het primaire doel van de TCPA is consumenten te beschermen tegen ongewenste en opdringerige communicatie, zoals ongevraagde telemarketingtelefoontjes en geautomatiseerde berichten.

Lees ook  Solana Memecoin Evil Kamala staat op het punt om met 15.000% te stijgen voordat het op beurzen wordt genoteerd, terwijl BONK en Shiba Inu dalen.

De toenemende hoeveelheid van dergelijke oproepen de afgelopen jaren heeft zorgen gewekt, aangezien de technologie geavanceerd is tot het punt waarop het overtuigend stemmen van beroemdheden, politieke figuren en zelfs familieleden kan nabootsen.

Met dit voorstel wil de FCC staatsprocureurs in het hele land aanvullende instrumenten bieden om degenen die verantwoordelijk zijn voor schadelijke robocalls aan te pakken en juridische gevolgen te handhaven.

In november 2023 heeft de FCC een onderzoek gestart om informatie te verzamelen over hoe te reageren op illegale robocalls en de mogelijke rol van AI in dit probleem. Het onderzoek zocht specifiek naar input over hoe AI betrokken zou kunnen zijn bij oplichting en stemvervalsing, en of het zou moeten worden onderworpen aan de regulering van de TCPA.

Daarnaast streefde de FCC ernaar inzichten te verkrijgen in positief gebruik van AI, zoals het identificeren en voorkomen van illegale robocalls.

*Disclaimer: Deze tekst is geen financieel advies, maar reflecteert slechts het perspectief van de auteur.*

Reageer nu

Scroll naar boven