bitcoinBTC/USD
$ 63,580.03 1.66%
ethereumETH/USD
$ 2,546.11 4.80%
tetherUSDT/USD
$ 0.999984 0.09%
bnbBNB/USD
$ 569.53 2.12%
solanaSOL/USD
$ 150.72 8.43%
usd-coinUSDC/USD
$ 0.999799 0.07%
xrpXRP/USD
$ 0.586533 0.09%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,546.05 4.88%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.106351 1.82%
the-open-networkTON/USD
$ 5.71 1.29%

Bitcoin Drivechain-pionier Paul Sztorc pleit voor verbeterde schaalbaarheid

Image

Als het gaat om de toekomst van Bitcoin, is Paul Sztorc een van de mensen die je serieus moet nemen. Hij is een fervent voorstander van Bitcoin Drivechain-technologie en gelooft dat de groeiende acceptatie van Bitcoin in de mainstream grotere schaalbaarheid en verbeterde infrastructuurfunctionaliteit zal vereisen.

In een uitgebreid interview met Cointelegraph heeft Sztorc gesproken over de impact van Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF’s) en de toekomst van institutioneel kapitaal in het Bitcoin-ecosysteem.

Sztorc ziet de opkomst van Bitcoin ETF’s als een teken van de groei en erkenning van Bitcoin. Het is een bevestiging dat Bitcoin steeds meer wordt omarmd en mensen bekend raken met deze digitale valuta.

Het is echter belangrijk om op te merken dat ETF’s een ander soort investeerders aantrekken dan de gemiddelde persoon die Bitcoin aanhangt. Deze institutionele investeerders hebben behoefte aan een andere benadering als het gaat om het beheren van Bitcoin.

Desondanks waarschuwt Sztorc dat een obsessie met ETF’s de aandacht kan afleiden van waar het echt om draait bij Bitcoin, namelijk de technologie en prestaties ervan, niet alleen de prijs.

Sztorc is mede-oprichter van LayerTwo Labs, dat de afgelopen vier jaar hard heeft gewerkt aan de ontwikkeling van Drivechains, beschreven in Bitcoin Improvement Proposals (BIP’s) 300 en 301. Deze voorstellen beschrijven hoe het Bitcoin-netwerk kan interageren met laag 2-blockchains of sidechains, wat de creatie, verwijdering en overdracht van BTC tussen hen mogelijk maakt.

Lees ook  Onthulling van de routekaart voor het vlaggenschipspel 'My Neighbor Alice' van Chromia in 2024

Sztorc is een groot voorstander van deze functionaliteit en heeft uitgebreid gesproken over de complexiteiten ervan op verschillende Bitcoin-conferenties.

Terwijl Bitcoin ETF’s naar verwachting meer liquiditeit in het Bitcoin-ecosysteem brengen, benadrukt Sztorc dat het netwerk mogelijk te maken krijgt met grotere transactievolumes in de toekomst. Hij wijst erop dat Bitcoin effectief zal moeten concurreren om zijn positie te behouden.

Het Lightning Network heeft vooruitgang geboekt bij het mogelijk maken van transacties met lage kosten en een hoog doorvoervermogen op het Bitcoin-netwerk, maar volgens Sztorc heeft het ecosysteem nog meer functionaliteit nodig om de uitdagingen van concurrerende altcoins, harde vorkcampagnes en campagnes met extensieblokken aan te gaan.

Sztorc gelooft dat Drivechains, zoals voorgesteld in BIP’s 300 en 301, concurrentie en innovatie zullen stimuleren en gebruikers in staat zullen stellen deel te nemen aan verschillende sidechains.

In essentie markeren Bitcoin ETF’s een belangrijke stap voor de mainstream-acceptatie van Bitcoin, maar ze roepen ook zorgen op over een te grote focus op prijs. Sztorc gelooft dat schaalbaarheid en functionaliteit van het Bitcoin-netwerk essentieel zijn om te kunnen omgaan met de groeiende adoptie van Bitcoin.

Het is duidelijk dat Sztorc, met zijn passie voor Drivechain-technologie, gelooft dat dit een oplossing kan bieden voor de uitdagingen van schaalbaarheid en concurrentie binnen het Bitcoin-ecosysteem.

Let op: Dit artikel is gebaseerd op eigen perspectief en is geen financieel advies.

Reageer nu

Scroll naar boven