bitcoinBTC/USD
$ 62,529.75 1.62%
ethereumETH/USD
$ 2,535.50 2.43%
tetherUSDT/USD
$ 0.999655 0.06%
bnbBNB/USD
$ 565.53 0.67%
solanaSOL/USD
$ 145.48 1.42%
usd-coinUSDC/USD
$ 0.999876 0.01%
xrpXRP/USD
$ 0.579101 2.30%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,534.94 1.97%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.104195 2.18%
the-open-networkTON/USD
$ 5.59 2.77%

Bitcoin ETF van Fidelity overtreft dagelijkse instroom van Grayscale’s GBTC, wat wijst op veranderend beleggerssentiment.

Image

Wat een opmerkelijke ontwikkeling in de wereld van Bitcoin-beleggingen! Op 29 januari heeft Fidelity’s Bitcoin exchange-traded fund (ETF) een enorme dagelijkse instroom van $208 miljoen weten te genereren. Dit is een mijlpaal, aangezien het de eerste keer is dat de instroom van FBTC de dagelijkse uitstroom van Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) heeft overtroffen.

Volgens Farside Investors heeft GBTC op dezelfde dag een uitstroom van $192 miljoen genoteerd, het laagste niveau sinds de herlancering. Deze gegevens wijzen op een opmerkelijke verschuiving in het sentiment van beleggers ten opzichte van deze twee prominente Bitcoin-beleggingsvoertuigen.

Cryptohandelaren houden scherp in de gaten of beleggers hun posities die in het rood staan aan het verzilveren zijn, gezien de daling van de GBTC-uitstroom. Op 25 januari merkten analisten van JPMorgan op dat de uitstroom van GBTC eerder neerwaartse druk uitoefende op de prijs van Bitcoin, maar zij voorspelden dat deze trend in de nabije toekomst waarschijnlijk zou afnemen.

Op dezelfde dag lieten gegevens ook zien dat negen nieuw gelanceerde Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s gezamenlijk een indrukwekkend handelsvolume van $994,1 miljoen hadden bereikt, bijna het dubbele van het handelsvolume van GBTC dat $570 miljoen bedroeg.

Lees ook  Trump houdt van Bitcoin Memecoin, zal 15.000% stijgen vóór noteringen op de beurs, te midden van SHIB- en Dogecoin-daling.

De concurrentie in de spot Bitcoin ETF-markt leidt tot lagere kosten om investeerders zowel in de Verenigde Staten als wereldwijd aan te trekken. Invesco en Galaxy Asset Management hebben recentelijk aangekondigd dat zij de kosten voor hun gezamenlijke ETF, Invesco Galaxy Bitcoin ETF (BTCO), verlagen. Opvallend genoeg zullen er gedurende de eerste zes maanden of tot het moment dat de activa $5 miljard bereiken, geen kosten zijn voor BTCO.

Deze kostenoorlog in de VS heeft mogelijk ook invloed gehad op de Europese ETF-markt, waar handelaren naar verluidt hun investeringen verschuiven naar Amerikaanse producten. Diverse op Europa gebaseerde ETF-providers hebben hun kosten verlaagd als reactie op deze competitieve omgeving.

Al met al tonen de toenemende interesse in spot Bitcoin ETF’s en de bijbehorende kostenverlagingen de dynamische aard van het cryptocurrency-investeringslandschap, waarbij beleggers op zoek zijn naar kosteneffectieve en toegankelijke manieren om blootstelling te krijgen aan Bitcoin.

*Disclaimer: Dit artikel geeft geen financieel advies. De informatie is gebaseerd op eigen perspectief en dient als algemene kennisoverdracht.*

Reageer nu

Scroll naar boven