bitcoinBTC/USD
$ 63,230.94 1.73%
ethereumETH/USD
$ 2,460.64 2.56%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.20%
bnbBNB/USD
$ 565.05 1.20%
solanaSOL/USD
$ 142.75 4.07%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.11%
xrpXRP/USD
$ 0.583753 0.41%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,460.19 2.60%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.104788 0.23%
the-open-networkTON/USD
$ 5.67 0.08%

SEC dient rechtszaak in waarin $1,7 miljard cryptocurrency fraude schema wordt blootgelegd

Image

Op 29 januari onthulde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een rechtszaak waarin een cryptocurrency-fraude van $1,7 miljard aan het licht kwam. Het frauduleuze schema omvatte valse beloften om genoteerd te worden aan de Hong Kong Stock Exchange en fictieve personages die investeerders lokten.

De vermeende daders achter deze operatie zijn Xue Lee, ook bekend als Sam Lee, en Brenda Chunga, die bekend stond als “Bitcoin Beautee”.

Lee en Chunga lokten investeerders met misleidende lidmaatschapspakketten die hoge rendementen beloofden uit cryptocurrency-miningactiviteiten. De winsten uit deze investeringen zouden zijn gebruikt om luxewagens, appartementen en cryptocurrency-portefeuilles te verwerven.

Hoewel Chunga ermee heeft ingestemd de beschuldigingen te schikken en civiele boetes te betalen, worden zij en Lee geconfronteerd met beschuldigingen van samenzwering tot effectenfraude en wirefraude door het Amerikaanse Openbaar Ministerie.

De SEC beweert dat Lee recruiters misleidde door te beweren dat HyperTech tegen 2022 genoteerd zou worden aan de beurs van Hong Kong. Daarnaast deelde het duo vervalste screenshots van verschijningen op CNN en een fictieve Amazon Prime-documentaire om hun reputatie te versterken.

De fraude omvatte zelfs het inhuren van een Thaise acteur om de CEO van HyperVerse te imiteren, wat de omvang van hun bedrog verder blootlegde.

Lees ook  Effectenbeurs vraagt vrijstelling van Beba's rechtszaak over tokenclassificatie, wijzend op gebrek aan spoedige regelgevingsactie

De SEC beweert ook dat Lee een pyramideachtig verwijssysteem heeft gebruikt om nieuwe investeerders te werven, waarbij hen beloftes werden gedaan van initieel coin-aanbiedingen tegen 20-30% onder de marktwaarde.

Chunga wordt ervan beschuldigd persoonlijk $3,7 miljoen in haar zak te hebben gestoken, waarmee ze een huis van $1,2 miljoen in Maryland, een appartement van $1,1 miljoen in Dubai, een BMW en luxe kleding kocht. Intussen zou Lee ongeveer $140.000 aan cryptocurrency naar een portemonnee onder zijn controle hebben overgemaakt.

De fraude, die actief was van juni 2020 tot mei 2022, benadrukt de aanhoudende fraude en het niet voldoen aan de Amerikaanse effectenwetten in de cryptocurrency-industrie.

De SEC is op zoek naar blijvende injunctions om de deelnemers te verbieden deel te nemen aan multi-level marketing of cryptocurrency-aanbiedingen, terugbetaling van de onrechtmatig verkregen winsten, vooroordeelrente en civiele boetes.

Chunga woont in Maryland, terwijl Lee, een Australisch burger, naar verluidt momenteel in de Verenigde Arabische Emiraten verblijft.

Lee wordt ook geconfronteerd met onderzoek van de Australische effectenregulator vanwege het instorten van zijn vorige cryptocurrency-onderneming, Blockchain Global, in 2021, waarbij crediteuren $58 miljoen verschuldigd bleven.

*Disclaimer: Dit artikel is gebaseerd op onze mening en ervaring en geeft geen financieel advies.*

Reageer nu

Scroll naar boven