bitcoinBTC/USD
$ 62,958.87 0.40%
ethereumETH/USD
$ 2,554.48 4.16%
tetherUSDT/USD
$ 0.999681 0.02%
bnbBNB/USD
$ 568.58 0.33%
solanaSOL/USD
$ 147.44 2.78%
usd-coinUSDC/USD
$ 0.999188 0.02%
xrpXRP/USD
$ 0.580099 1.63%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,555.14 4.30%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.104995 1.00%
the-open-networkTON/USD
$ 5.57 3.17%

CES 2024 – Onderzoek naar de rol van Blockchain in consumententechnologie

Image

## CES 2024 – Onderzoek naar de rol van Blockchain in consumententechnologie

Tijdens CES 2024 heb ik deelgenomen aan een panel genaamd ‘De impact van blockchain op consumententechnologie’. Hierbij stond de bredere toepassing van blockchaintechnologie centraal, buiten de gebruikelijke focus op crypto. Het was interessant om te zien hoe blockchain verschillende consumententechnologiesectoren stilletjes aan het revolutioneren is.

Het panel bestond uit experts uit het Web 3.0 en blockchain-ecosysteem, waaronder Ryan Yi van Coinbase Ventures, Arwin Holmes, blockchain CTO van Ernst and Young, en Dirk Lueth, CEO van Upland. Gemodereerd door Sharon Weisman, CEO van PowerStation Studios, draaide de discussie om blockchain’s kernvoordelen voor consumententechnologie, met de nadruk op traceerbaarheid, merkbescherming en beveiliging.

Traceerbaarheid, essentieel in productieketens, is een belangrijk kenmerk van de bruikbaarheid van blockchain. Het stelt consumenten in staat toegang te krijgen tot cruciale gegevens die elk product begeleiden. Sharon Weisman benadrukte de noodzaak voor meer transparantie en het belang van weten waar producten vandaan komen, of ze authentiek gelicentieerd zijn en wie de rechten heeft.

Lees ook  $900.000 beschikbaar gesteld voor nieuw gegarandeerd inkomensprogramma aangekondigd in grote Amerikaanse county

Het beschermen van de integriteit van een merk en het bewijzen van auteurschap, met name gezien de uitdagingen van generatieve AI en de strijd tegen ‘nepnieuws’, was ook een belangrijk punt van discussie.

Een opvallend voordeel van blockchain is de empowerment die het consumenten biedt over hun gegevens.

De integratie van gebruikersvriendelijke toepassingen en robuuste beveiligingsmaatregelen is cruciaal voor de adoptie van blockchain in consumententechnologie. Interessant is bijvoorbeeld hoe het loyaliteitsprogramma van Starbucks al gebruikmaakt van blockchaintechnologie voor beloningen, mobiele betalingen en bestellingen, gebouwd door Polygon. Dit is een grote stap voorwaarts voor consumentenblockchaintoepassingen.

In essentie is het duidelijk dat blockchain op weg is om een cruciale factor te worden in de evolutie van consumententechnologie. Het is verstandig voor elk bedrijf dat toekomstbestendig wil zijn, om zich vandaag nog in blockchaintoepassingen te verdiepen.

*Disclaimer: Dit artikel is vanuit eigen perspectief geschreven en biedt geen financieel advies.*

Reageer nu

Scroll naar boven