bitcoinBTC/USD
$ 63,616.04 2.02%
ethereumETH/USD
$ 2,552.98 5.18%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.04%
bnbBNB/USD
$ 570.70 2.56%
solanaSOL/USD
$ 151.29 9.16%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.05%
xrpXRP/USD
$ 0.587308 0.53%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,551.97 5.18%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.107038 2.59%
the-open-networkTON/USD
$ 5.76 0.42%

Stellar Development Foundation vertraagt Smart Contract-upgrade vanwege ontdekking van bug

Image

De Stellar Development Foundation (SDF) heeft aangekondigd dat de smart contract-upgrade voor de Stellar blockchain vertraging oploopt vanwege de ontdekking van een bug in Stellar Core v20.1.0 door het ontwikkelingsteam van de SDF. De upgrade is nu gepland voor eind januari.

De SDF legde haar beslissing uit in een blogpost van 27 januari, waarin stond dat de Protocol 20 stemming oorspronkelijk gepland stond voor 30 januari, maar is uitgesteld om de bug aan te pakken. Hoewel de stichting de bug als een “klein risico” karakteriseerde, erkende ze dat deze verschillende toepassingen zou kunnen beïnvloeden. De SDF verzekerde de gemeenschap dat er al een oplossing in uitvoering is en naar verwachting binnen twee weken beschikbaar zal zijn.

De beslissing om door te gaan met de netwerkupgrade ligt uiteindelijk bij de SDF, maar niet-SDF-validatoren in het Stellar-netwerk hebben nog steeds de optie om te stemmen voor de Protocol 20-upgrade op de oorspronkelijke datum. Als validatoren ervoor kiezen de upgrade uit te stellen, zal er samengewerkt worden om een toekomstige stemdatum te bepalen zodra een nieuwe versie van Stellar Core met een bugfix is uitgebracht.

Lees ook  Gegevens suggereren beperkte impact op de prijs van Bitcoin ondanks speculatie over goedkeuring van SEC ETF

Ongeacht de uitkomst beloofde de SDF de bug op te lossen en in gesprek te gaan met andere validatoren via zowel openbare als private kanalen. Voor de Protocol 20-upgrade om te slagen, is een quorum van stemmende validatoren nodig.

De betreffende bug heeft betrekking op Soroban, een smart contract-platform dat op een Stellar-testnet werd geïntroduceerd in oktober 2022. Tyler van der Hoeven, een van de kernontwikkelaars van Stellar, vermeldde in een bericht van 26 januari dat Protocol 20 in fasen zal worden uitgerold, maar noemde niet de duur van het implementatieproces voor Soroban smart contracts op Stellar.

Stellar, een van de oudste blockchainprojecten, richt zich voornamelijk op betalingen en asset-tokenisatie. Het token dat de Stellar blockchain aandrijft, bekend als Stellar, heeft momenteel een marktkapitalisatie van $3,2 miljard.

*Disclaimer: Deze tekst is geschreven vanuit eigen perspectief en biedt geen financieel advies.*

Reageer nu

Scroll naar boven