bitcoinBTC/USD
$ 62,043.62 0.25%
ethereumETH/USD
$ 2,418.04 0.12%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.02%
bnbBNB/USD
$ 563.59 1.39%
solanaSOL/USD
$ 142.84 0.08%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.03%
xrpXRP/USD
$ 0.532436 0.32%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,416.64 0.17%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.109686 0.31%
tronTRX/USD
$ 0.153675 1.90%

CFTC vraagt input over AI in derivatenmarkten om naleving en risicobeheer te verbeteren

Image

# CFTC vraagt om input over AI in derivatenmarkten voor verbeterde naleving en risicobeheer

De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) van de Verenigde Staten is actief op zoek naar inzichten over hoe gereguleerde entiteiten kunstmatige intelligentie (AI) kunnen gebruiken om hun nalevingsinspanningen en andere gebieden te versterken.

Het agentschap heeft een verzoek om opmerkingen uitgegeven om beter te begrijpen hoe AI momenteel wordt toegepast in derivatenmarkten en wat de potentiële toepassingen en risico’s zijn.

De feedback die wordt verzameld via dit initiatief kan een grote impact hebben op toekomstige richtlijnen, interpretaties, beleidsverklaringen of voorschriften van de CFTC.

Het onderzoek van de CFTC omvat een breed scala aan AI-toepassingen, waaronder handel, risicobeheer, naleving, cyberbeveiliging, administratie, gegevensverwerking, analyses en klantinteracties.

Met betrekking tot naleving heeft het agentschap met name de mogelijke rol van AI benadrukt bij toezicht, antiwitwasinspanningen en regelgevende rapportagefuncties.

Rostin Behnam, voorzitter van de CFTC, heeft verklaard dat dit verzoek om opmerkingen (RFC) de strategische identificatie van topprioriteiten en projecten met AI-toepassingen zal versterken.

Commissioner Kristin Johnson benadrukte het voortdurende gesprek binnen het agentschap, dat meerdere afdelingen omvat, zoals Marktdeelnemer, Clearing en Risico, Markttoezicht en Gegevensdivisies.

Lees ook  Trump de criminele Memecoin investeerder maakt meer dan 5.000% winst, maar wacht op nog eens 18.000% stijging.

Het RFC vraagt meningen over de juiste definitie van AI, inclusief of het breed of nauw gedefinieerd moet zijn en waar de afbakening moet liggen tussen AI en andere bestaande geautomatiseerde handelsstrategieën.

In september 2023 pleitte CFTC-commissaris Christy Goldsmith Romero voor het bijwerken van beschermende maatregelen met technologische ontwikkelingen om Amerikaanse beleggers te beschermen.

Als onderdeel van dit streven om beleggersbescherming te verbeteren, heeft Romero experts benoemd in fintech, verantwoorde kunstmatige intelligentie, cryptocurrency, blockchain en cyberbeveiliging aan de Technology Advisory Committee van de CFTC.

Tegelijkertijd heeft de CFTC beleggers gewaarschuwd om niet te veel te vertrouwen op handelsrobots voor kunstmatige intelligentie in de jacht op aanzienlijke cryptocurrency-winsten. Het agentschap heeft degenen geïdentificeerd die buitengewone rendementen beloven door bots, handelssignalen, crypto-asset-arbitrage en andere AI-ondersteunde technologieën te gebruiken als mogelijke oplichters en beleggers gewaarschuwd om voorzichtigheid te betrachten op dit gebied.

*Disclaimer: Dit artikel is gebaseerd op persoonlijke interpretatie en is geen financieel advies.*

Reageer nu

Scroll naar boven