bitcoinBTC/USD
$ 62,773.82 0.71%
ethereumETH/USD
$ 2,542.48 3.16%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.03%
bnbBNB/USD
$ 566.89 0.01%
solanaSOL/USD
$ 146.63 2.13%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.02%
xrpXRP/USD
$ 0.583716 1.11%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,541.11 3.12%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.104857 1.28%
the-open-networkTON/USD
$ 5.60 2.15%

Google staat toe dat advertenties voor cryptocurrency worden geplaatst, waardoor speculaties over Bitcoin ETF’s toenemen

Image

Op 29 januari gaat Google een belangrijke beleidsupdate doorvoeren waardoor bepaalde cryptocurrency-producten gepromoot mogen worden op grote zoekmachines.

Een van de producten die hierdoor de aandacht trekt, zijn de Bitcoin beurs verhandelde fondsen (ETF’s). De mogelijke goedkeuring van deze fondsen zorgt voor opwinding in de cryptocurrency-industrie.

Deze ontwikkeling is begonnen in december 2023 toen er voor het eerst geruchten waren over de aanstaande herziening van het cryptocurrency- en gerelateerde advertentiebeleid van Google.

Vanaf 29 januari zullen advertenties toegestaan zijn van “adverteerders die Cryptocurrency Coin Trust aanbieden gericht op de Verenigde Staten”.

Tegelijkertijd heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten op 10 januari de goedkeuring gegeven aan 11 Bitcoin ETF’s. Deze ETF’s geven investeerders de mogelijkheid om aandelen te verkrijgen, waarmee zij effectief een belang hebben in de Bitcoin holdings van de ETF. Dit sluit perfect aan bij de bijgewerkte vereisten van Google, die zich richten op “financiële producten die beleggers in staat stellen om aandelen te verhandelen in trusts die grote pools van digitale valuta bevatten.”

Lees ook  MicroStrategy geeft nog eens $615 miljoen uit aan Bitcoin, Weten zij iets wat jij niet weet?

Crypto-analisten zijn optimistisch over de mogelijke toestroom van investeringen in Bitcoin ETF’s en vertrouwen op de grote transactieverwerking van Google bij het beheren van zoekopdrachten. Recente onderzoeken laten zien dat Google dagelijks een verbazingwekkende 8,55 miljard zoekopdrachten verwerkt.

Het is echter belangrijk om op te merken dat de term “cryptocurrency coin trusts” bij de beleidsupdate van Google nogal vaag is, waardoor er ruimte is voor interpretatie.

Ondertussen heeft de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), een van de grootste Bitcoin-trusts, onlangs goedkeuring gekregen om een plek Bitcoin ETF te worden. Dit brengt het toegankelijk maken van dit soort investeringen voor een breder publiek binnen handbereik.

De anticipatie rond de beleidsupdate van Google groeide al sinds augustus 2021, toen crypto-trader Michael van de Poppe optimisme uitte over de mogelijke invloed van Google-advertenties op Bitcoin-gerelateerde producten. De goedkeuring van Bitcoin Futures ETF’s in oktober 2021 door de SEC wijst ook op een grotere acceptatie van cryptocurrency-gerelateerde beleggingsproducten in het reguliere financiële landschap.

*Disclaimer: Dit artikel is geschreven vanuit eigen perspectief en biedt geen financieel advies.*

Reageer nu

Scroll naar boven