bitcoinBTC/USD
$ 62,773.82 0.71%
ethereumETH/USD
$ 2,542.48 3.16%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.03%
bnbBNB/USD
$ 566.89 0.01%
solanaSOL/USD
$ 146.63 2.13%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.02%
xrpXRP/USD
$ 0.583716 1.11%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,541.11 3.12%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.104857 1.28%
the-open-networkTON/USD
$ 5.60 2.15%

Voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission waarschuwt voor verkeerde interpretatie van goedkeuring van Bitcoin ETF

Image

Het is belangrijk om de juiste interpretatie te behouden van het recente nieuws over de goedkeuring van spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op 10 januari. Rostin Behnam, de voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), heeft hierover zijn bezorgdheid geuit in een keynote-speech op 26 januari.

Volgens Behnam bestaat het risico dat zowel particuliere als institutionele investeerders de recente SEC-beslissing verkeerd interpreteren als uitgebreid toezicht op Bitcoin en andere cryptocurrencies. Hij benadrukte echter dat er nog steeds een gebrek is aan regelgevend toezicht op de bredere contante markt van digitale activa, waaronder cryptocurrency-uitwisselingen.

Behnam uitte ook zorgen over handelsafwikkeling, belangenconflicten, gegevensrapportage, cyberbeveiliging, klantbescherming, transparantie en algemene marktintegriteit. Hij bekritiseerde ook het concept van Bitcoin ETF’s en beschreef ze als speculatieve en volatiele activa verpakt in een dunne laag van indirecte regelgeving en gepresenteerd als nieuwe beleggingsproducten.

Lees ook  Solana Mememunt Redder Musk Zal Stijgen met 19.000% Voor Beursnotering, Terwijl Shiba Inu en DOGE Onderpresteren

De kwestie van regelgeving voor cryptocurrencies is een belangrijk onderwerp binnen de Amerikaanse overheid, gedreven door de eisen van de cryptobranche. Er wordt verwacht dat er meer regelgevende duidelijkheid zal komen na de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november.

Hoewel dit allemaal belangrijke ontwikkelingen zijn, is het essentieel om op te merken dat we geen financieel advies geven en dat de informatie in dit artikel louter vanuit ons persoonlijke perspectief is geschreven. Het blijft belangrijk om professioneel advies in te winnen voordat je beslissingen neemt op financieel gebied.

Disclaimer: Dit artikel bevat geen financieel advies en is louter gebaseerd op persoonlijke opinies. Het is altijd verstandig om professioneel advies in te winnen voordat je beslissingen neemt op financieel gebied.

Reageer nu

Scroll naar boven