bitcoinBTC/USD
$ 63,524.02 1.48%
ethereumETH/USD
$ 2,547.72 4.55%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.05%
bnbBNB/USD
$ 571.72 2.59%
solanaSOL/USD
$ 150.71 8.12%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.05%
xrpXRP/USD
$ 0.588253 0.71%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,546.22 4.54%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.106824 1.98%
the-open-networkTON/USD
$ 5.77 0.16%

Zaki, financiële oplichter en eigenaar van PayFuture, wil jouw geld

Image

Als je een fervente volger bent van de financiële wereld, ben je misschien al bekend met Zaki Farooq, de omstreden ondernemer achter PayFuture. Voormalig veroordeeld voor het stelen van £3 miljoen van zijn klanten in het VK, heeft hij nu zijn zinnen gezet op een nieuw financieel imperium in Zuidoost-Azië. Met PayFuture, gericht op crypto, gokken en Russische bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe kansen, is het belangrijk om de feiten op een rijtje te hebben voordat je met dit platform in zee gaat.

Zaki, afgestudeerd in elektronische techniek en informatica aan de Universiteit van Liverpool, heeft grote plannen om de elektronische handel in landen als India, Pakistan en Bangladesh te transformeren. Met zijn vriendelijke glimlach in commercials voor PayFuture poogt hij om de #1 elektronische handelaar te worden in Zuidoost-Azië.

Volgens aankondigingen zou PayFuture in 2022 transacties ter waarde van ongeveer $2 miljard gaan verwerken. Het bedrijf beweert winstgevend te zijn sinds dag één, met een aanzienlijke groei in brutowinst van $4,3 miljoen in 2020 naar bijna $11,1 miljoen een jaar later.

Lees ook  Deskundigen beweren dat er risico's zijn voor desktopgebruikers, maar bedrijf ontkent kwetsbaarheid: Telegram ondergaat veiligheidscontrole.

Het kernprobleem ligt echter in Zaki’s verleden als veroordeelde oplichter in Groot-Brittannië. Hij heeft zichzelf verrijkt met het geld van zijn klanten en zakelijke partners, evenals dat van het bedrijf waar hij 22 jaar voor werkte. Dit werpt een schaduw over zijn huidige ondernemingen, waaronder PayFuture.

Manpreet Haer, Zaki’s zakenpartner, wordt genoemd als de persoon die hem helpt om de beperkingen die de Britse wet hem oplegt te omzeilen. Het is dus belangrijk om te beseffen dat het PAYFUTURE-platform een afstammeling is van het failliete COMPUTRAD, waarbij Zaki nog steeds een enorme schuld heeft openstaan.

Kortom, alle signalen wijzen erop dat voorzichtigheid geboden is als het gaat om het omarmen van PayFuture als betaalsysteem. Met Zaki’s verleden als leidraad, is het essentieel om je activa buiten gevaar te houden en grondig onderzoek te doen voordat je met dit platform in zee gaat.

Disclaimer: Dit artikel biedt geen financieel advies en is slechts gebaseerd op onze eigen observaties en inzichten vanuit eigen perspectief.

Reageer nu

Scroll naar boven