bitcoinBTC/USD
$ 63,530.02 2.30%
ethereumETH/USD
$ 2,563.27 5.16%
tetherUSDT/USD
$ 0.999843 0.04%
bnbBNB/USD
$ 573.30 2.89%
solanaSOL/USD
$ 150.85 8.82%
usd-coinUSDC/USD
$ 0.999594 0.06%
xrpXRP/USD
$ 0.590341 0.94%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,562.66 5.20%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.106602 2.29%
the-open-networkTON/USD
$ 5.76 0.07%

Kritiek van JPMorgan CEO Jamie Dimon op Bitcoin veroorzaakt speculatie binnen de cryptogemeenschap

Image

**Kritiek op Bitcoin van JPMorgan CEO Jamie Dimon veroorzaakt opschudding binnen de cryptogemeenschap**

Laatst heeft de cryptogemeenschap voorbijgaande opmerkingen van JPMorgan CEO Jamie Dimon tijdens een interview op CNBC afgedaan. Dimon blijft kritisch over Bitcoin, waarbij hij beweringen herhaalt over de maker ervan, Satoshi Nakamoto, die naar verluidt zou terugkeren om de cryptocurrency ‘uit te wissen’. Ook beschuldigt hij Bitcoin ervan ‘niets te doen’ en criminele doeleinden te dienen. Deze opmerkingen hebben echter argwaan gewekt binnen de cryptogemeenschap.

Sommige leden van de gemeenschap speculeren over Dimons voortdurende negatieve uitspraken over Bitcoin en vermoeden dat dit misschien een poging is om de prijs te manipuleren. Op Reddit suggereerde een gebruiker zelfs dat Dimon zijn invloed op oudere investeerders zou kunnen gebruiken om de prijs van Bitcoin te verlagen, zodat hij meer cryptocurrency kan accumuleren tegen lagere kosten.

Desondanks wordt Dimons suggestie dat Satoshi Nakamoto Bitcoin zou kunnen ‘uitwissen’ algemeen beschouwd als gebrekkig vanwege de gedecentraliseerde aard van de cryptocurrency. Er zijn zelfs gemeenschapsleden die de alternatieve theorie opperen dat Nakamoto ervoor zou kunnen kiezen om zijn Bitcoin-bezittingen te verkopen, wat volgens sommigen een waarschijnlijker scenario is dan Dimons idee.

Lees ook  Voormalig lid van de OpenAI Board beweert dat Sam Altman werd ontslagen wegens het achterhouden van informatie.

Opvallend is dat JPMorgan, het bedrijf dat Dimon leidt, actief betrokken is bij de cryptospace. JPMorgan Securities werd genoemd als een van de geautoriseerde deelnemers aan de onlangs goedgekeurde spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) van BlackRock in de Verenigde Staten. Deze stap trok kritiek, omdat het tegenstrijdig leek dat Dimon kritische opmerkingen maakte over crypto, terwijl zijn bedrijf zich bezighield met cryptocurrency-gerelateerde initiatieven.

Al met al hebben Dimons negatieve opmerkingen over Bitcoin speculatie binnen de cryptogemeenschap veroorzaakt over zijn motieven. Terwijl sommigen geloven dat hij de markt probeert te manipuleren, denken anderen dat hij zich voorbereidt op mogelijke opbrengsten van het aankomende halveringsevenement. Ongeacht zijn uitspraken voegt de betrokkenheid van JPMorgan bij cryptocurrency-gerelateerde initiatieven een intrigerende dimensie toe aan de situatie.

*Disclaimer: Deze tekst is puur informatief en reflecteert slechts het persoonlijke perspectief van de auteur. Wij geven geen financieel advies.*

Reageer nu

Scroll naar boven