bitcoinBTC/USD
$ 62,773.82 0.71%
ethereumETH/USD
$ 2,542.48 3.16%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.03%
bnbBNB/USD
$ 566.89 0.01%
solanaSOL/USD
$ 146.63 2.13%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.02%
xrpXRP/USD
$ 0.583716 1.11%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,541.11 3.12%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.104857 1.28%
the-open-networkTON/USD
$ 5.60 2.15%

SEC Ontvangt Aanvraag Van Financieel Dienstverleningsbedrijf Voor Uitgave Van Nieuwe Rente- Dragende Stablecoin

Image

**SEC Ontvangt Aanvraag Van Financieel Dienstverleningsbedrijf Voor Uitgave Van Nieuwe Rente-Dragende Stablecoin**

Een op blockchain gericht financieel dienstverleningsbedrijf heeft het plan om een stablecoin te lanceren die rente zal genereren en gekoppeld zal zijn aan de Amerikaanse dollar. Figure, gevestigd in San Francisco, heeft een dochteronderneming genaamd Figure Certificate Company opgericht en heeft bij de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) een registratiestatement ingediend met dit plan.

De dochteronderneming streeft ernaar “Figure Transferable Certificates” uit te geven, die overdraagbare digitale effecten zijn met een prijs van $0,01 per certificaat. Figure heeft aangegeven dat de certificaten dagelijks eenvoudige rente zullen opbouwen die aan de houder zal worden toegekend. De opgebouwde rente zal maandelijks in dollars worden uitbetaald en automatisch worden geherinvesteerd in nieuwe certificaten, tenzij de houder ervoor kiest om af te zien. De certificaten hebben een looptijd van 20 jaar na de uitgiftedatum.

Lees ook  $10.000 verdwijnt van Wells Fargo-rekening en veroorzaakt rechtszaak tegen twee Amerikaanse banken: Verslag

Voor de blockchain-infrastructuur maakt Figure gebruik van de open-source Provenance Blockchain voor verschillende financiële aanbiedingen. Provenance beheert meer dan $9 miljard aan vastgoedactiva op zijn netwerk.

Als de SEC de goedkeuring verleent, zullen de certificaten ook op Provenance worden gelanceerd. De certificaathouders zullen rendement verdienen van de investeringen van Figure Certificate Company in vastrentende effecten, bedrijfsschuldeffecten, handelspapieren en buitenlandse effecten.

Figure ziet de certificaten als een alternatief voor stablecoins, en beschouwt ze tevens als afwikkelingsvaluta en betalingsrails. Het bedrijf gelooft dat certificaathouders de Figure Transferable Certificates kunnen gebruiken als vervanging voor bestaande stablecoins, die geen rente opleveren, niet gereguleerd zijn onder de Investment Company Act, en in bezitsvorm zijn.

*Let op: Dit artikel geeft geen financieel advies en is gebaseerd op onze eigen interpretatie van de genoemde gebeurtenissen.*

Reageer nu

Scroll naar boven