bitcoinBTC/USD
$ 63,319.97 2.20%
ethereumETH/USD
$ 2,545.68 4.61%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.01%
bnbBNB/USD
$ 571.60 3.21%
solanaSOL/USD
$ 150.90 8.89%
usd-coinUSDC/USD
$ 0.99998 0.02%
xrpXRP/USD
$ 0.589293 1.19%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,544.41 4.63%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.106516 2.10%
the-open-networkTON/USD
$ 5.73 0.18%

Toezichthouders onderzoeken ingestorte cryptofirma die crediteuren $58.000.000 verschuldigd is na faillissement in 2021: Rapport

Image

Toezichthouders onderzoeken ingestorte cryptofirma die crediteuren $58.000.000 verschuldigd is na faillissement in 2021: Rapport

Australische effectenregelgevers zijn begonnen met een onderzoek naar Blockchain Global, nadat een rapport twee van zijn directeuren in verband bracht met eerdere crypto-schema’s. De Australische Securities and Investment Commission (ASIC) onderzoekt Blockchain Global-directeuren Sam Lee en Ryan Xu, nadat een krantonderzoek de twee gelinkt heeft aan een ander crypto-schema genaamd Hyperverse.

ASIC begon het paar te onderzoeken wegens mogelijke schendingen van de Australische Corporations Act in 2021 na de val van Blockchain Global. Na het initiĆ«le onderzoek besloot ASIC geen actie te ondernemen. Nu, na een Guardian Australia-verhaal dat de directeuren aan Hyperverse linkt, kijkt ASIC naar het liquidatierapport van Blockchain Global. “ASIC bevestigt dat het rapporten van de liquidator in verband met [Blockchain Global] beoordeelt”, zegt een woordvoerder van ASIC.

Een rapport van The Guardian Australia heeft aanzienlijke verliezen aan het licht gebracht in het HyperVerse-beleggingsschema. Ondanks dat het in het buitenland werd aangemerkt als een mogelijke zwendel en vermoed piramidespel, wist het schema toezicht van de regelgevende instanties in Australiƫ te ontwijken.

Lees ook  Rapport Bitget - Vrouwelijke Blockchain Startups ontvangen slechts zes procent van totale financiering

De Amerikaanse Internal Revenue Service (IRS) heeft geclaimd dat eerdere investeerders werden betaald met geld van latere investeerders en dat de beweerde Bitcoin (BTC) mijnbouwoperaties van het bedrijf eigenlijk niet bestonden. De geschatte verliezen voor HyperVerse in 2022 bedragen ongeveer $1,3 miljard.

Bovendien heeft een onderzoek van ASIC naar de instorting van Blockchain Global een potentiĆ«le link aan het licht gebracht met HCash, een cryptocurrency die in verband wordt gebracht met de Hyper-investeringsregelingen. “Beloningen die werden opgebouwd via de eerdere Hyper-schema’s werden omgezet in HCash voordat ze konden worden omgezet in andere cryptocurrencies”, aldus het rapport.

Hoewel de verblijfplaats van Ryan Xu momenteel onbekend is, heeft Lee niet gereageerd op het rapport. De berichtgeverij vermeldt: “Afbeelding met dank aan Shutterstock/wacomka/Sensvector”.

*Disclaimer: Dit artikel is niet bedoeld als financieel advies. De informatie is gebaseerd op persoonlijke ervaringen en we raden aan om professioneel advies in te winnen alvorens te investeren.*

Reageer nu

Scroll naar boven