bitcoinBTC/USD
$ 61,984.61 0.28%
ethereumETH/USD
$ 2,417.55 0.82%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.09%
bnbBNB/USD
$ 564.77 2.28%
solanaSOL/USD
$ 143.21 0.69%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.06%
xrpXRP/USD
$ 0.531583 0.62%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,417.03 1.01%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.109651 1.62%
tronTRX/USD
$ 0.153402 1.24%

Pastor uit Colorado bekent fraude in ‘goddelijke’ cryptocurrency-schandaal

Image

## Pastor uit Colorado bekent fraude in ‘goddelijke’ cryptocurrency-schandaal

Een opmerkelijk verhaal uit Colorado: de online pastor Eli Regalado heeft schuld bekend aan fraude in verband met de promotie van een schijnbaar waardeloze cryptocurrency en beweert dat zijn acties voortkwamen uit een goddelijke opdracht.

Naar verluidt heeft Regalado, de oprichter en geestelijk leider van INDXcoin, in een eigenaardige negen minuten durende video op de officiële website van INDXcoin de beschuldigingen toegegeven. Hij en zijn partner, Kaitlin Regalado, worden ervan beschuldigd 1,3 miljoen dollar te hebben gestolen in verband met de frauduleuze digitale token genaamd INDXcoin.

Volgens de Colorado Securities Commission heeft Regalado misbruik gemaakt van het vertrouwen van zijn christelijke gemeenschap door hen waardeloze cryptocurrencies te verkopen, terwijl hij hen beloften van rijkdom deed.

Regalado richtte zich specifiek op christelijke gemeenschappen in Denver en beweerde dat goddelijke openbaring hem had verzekerd dat INDXcoin-investeringen tot welvaart zouden leiden.

Het blijkt dat INDXcoin bijna $3,2 miljoen heeft opgehaald van meer dan 300 investeerders via een platform genaamd de Kingdom Wealth Exchange. Een aanzienlijk deel van deze fondsen kwam van de online-only Victorious Grace Church, waar Regalado pastor is.

Lees ook  Kans op goedkeuring van Bitcoin ETF blijft hoog ondanks SEC's behoefte aan meer tijd

Regalado onthulde dat een deel van het opgehaalde kapitaal naar belastingen ging, terwijl een aanzienlijk bedrag werd besteed aan door god geleide huisrenovaties. De Kingdom Wealth Exchange staakte de activiteiten om financiële redenen, en Regalado verklaarde de financiële moeilijkheden die hij en Kaitlin ondervonden.

Hoewel Regalado de naderende financiële problemen heeft toegegeven, beweert de aanklacht tegen hen dat het grootste deel van de $1,3 miljoen werd uitgegeven aan luxeartikelen en extravaganties.

Het verhaal wordt nog vreemder doordat Regalado namens God een boodschap overbracht aan INDXcoin-houders, waarin hij hen aanmoedigde de token niet te verkopen en zich los te maken van de jacht op materiële rijkdom.

De pogingen om commentaar te krijgen van Regalado zelf leverden geen resultaat op.

*Disclaimer: Dit artikel is gebaseerd op nieuwsberichten. Het is geen financieel advies. Ons standpunt en perspectief worden gepresenteerd vanuit een informatief oogpunt.*

Reageer nu

Scroll naar boven