bitcoinBTC/USD
$ 62,039.62 0.29%
ethereumETH/USD
$ 2,420.44 0.01%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.01%
bnbBNB/USD
$ 561.62 0.03%
solanaSOL/USD
$ 143.62 0.29%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.01%
xrpXRP/USD
$ 0.529964 0.31%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,419.40 0.03%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.108903 0.35%
tronTRX/USD
$ 0.15429 0.17%

Ambitieuze plannen van Sam Altman om wereldwijde halfgeleiderfabrieken op te richten

Image

## Ambitieuze plannen van Sam Altman om wereldwijde halfgeleiderfabrieken op te richten

OpenAI’s CEO, Sam Altman, heeft grootse plannen om de middelen die hij heeft verkregen uit een chip-onderneming te gebruiken om wereldwijd een reeks halfgeleiderfabrieken, oftewel ‘fabs’, op te zetten, volgens bronnen die bekend zijn met de zaak.

Het doel van Altman is om samenwerking aan te gaan met toonaangevende chipfabrikanten op wereldwijde schaal. Hij is momenteel in gesprek met verschillende belangrijke potentiële investeerders om de nodige financiering voor dit ambitieuze initiatief veilig te stellen. De gesprekken zijn gericht op het ophalen van indrukwekkende bedragen van $8 miljard tot $10 miljard voor het project.

Potentiële partners waar OpenAI over nadenkt zijn onder andere Intel, Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) en Samsung Electronics. Interessant is dat OpenAI niet de enige techreus is die wil investeren in halfgeleiderchips. De CEO van Meta, Mark Zuckerberg, heeft ook aangekondigd dat het bedrijf van plan is om aanzienlijke investeringen te doen in gespecialiseerde computerchips.

Lees ook  BONK Memecoin stijgt met 7% temidden van geruchten over een partnerschap met Revolut

Altman’s hernieuwde focus op het veiligstellen van financiering voor de wereldwijde halfgeleiderfabrikage komt na zijn onverwachte en korte afzetting bij OpenAI in november 2023. Na zijn terugkeer hervatte hij zijn inspanningen om dit ambitieuze project te verwezenlijken, zelfs besprak hij het plan met Microsoft, die naar verluidt interesse heeft getoond.

Naast zijn betrokkenheid bij halfgeleiderchips, is Altman van mening dat de toekomst van AI zou kunnen afhangen van een gedurfde maar nog onzekere vorm van energie die momenteel nog niet bestaat – een visie die nog meer intrige toevoegt aan de toekomstige inspanningen van OpenAI.

*Disclaimer: Dit artikel is gebaseerd op persoonlijke interpretatie en is geen financieel advies.*

Reageer nu

Scroll naar boven