bitcoinBTC/USD
$ 62,909.86 0.26%
ethereumETH/USD
$ 2,536.44 4.32%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.03%
bnbBNB/USD
$ 567.13 0.57%
solanaSOL/USD
$ 147.25 3.78%
usd-coinUSDC/USD
$ 0.999743 0.04%
xrpXRP/USD
$ 0.57952 1.37%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,535.07 4.34%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.104331 0.52%
the-open-networkTON/USD
$ 5.61 2.37%

CFTC beschuldigt Crypto Exchange Debiex van fraude en verduistering voor het uitvoeren van een ‘Online Romance’ oplichting

Image

De U.S. Commodity Futures Trading Commission (CFTC) heeft aangekondigd dat zij juridische stappen onderneemt tegen een “nep” cryptobeurs, genaamd Debiex, omdat deze investeerders zou hebben opgelicht met een zogenaamd zwijnsnijdend schema.

Wat is zwijnsnijdend? Het is een soort romantische zwendel waarbij gerichte slachtoffers ongevraagde berichten ontvangen op sociale media, datingsapps of via sms om relaties op te bouwen en vertrouwen te winnen voordat ze een zogenaamde crypto-investeringsmogelijkheid introduceren.

Volgens de CFTC heeft Debiex geld misbruikt dat de slachtoffers bedoelden voor de handel in digitale activa. De aanklacht stelt dat onbekende functionarissen en managers van Debiex vriendelijke of romantische relaties aangingen met potentiële slachtoffers om hen te bewegen handelsrekeningen te openen en te financieren bij de beurs. Debiex richtte zich naar verluidt op Aziatische Amerikanen die in de Verenigde Staten wonen via de websites https://www.debiex.com en https://www.debiex.net, die in maart 2022 waren gemaakt.

Lees ook  Analist Michaël van de Poppe zegt dat opwaartse momentum van één Solana-rivaal 'onvermijdelijk' is, en werpt een blik op de laatste ontwikkelingen van Bitcoin

De CFTC beweert dat Debiex ongeveer $ 2,3 miljoen accepteerde en misbruikte van ongeveer vijf slachtoffers van het schema. De toezichthouder noemt ook een zekere Zhang Cheng Yang als verlichtend verweerder, waarbij wordt beweerd dat hij als geldezelm heeft gehandeld voor Debiex omdat zijn digitale portemonnee werd gebruikt om minstens een van de fondsen van de slachtoffers te misbruiken. CFTC-commissaris Kristin N. Johnson legt uit waarom het schema zich richtte op een bepaalde demografie.

“In het huidige geval gebruikten de fraudeurs een gedeelde moedertaal en ander vergelijkbaar bewijs van gedeelde identiteit om vertrouwen op te bouwen – alleen om deze intieme verbindingen later te benutten.”

*Disclaimer: De verstrekte informatie is op basis van ons perspectief en bevat geen financieel advies.*

Reageer nu

Scroll naar boven