bitcoinBTC/USD
$ 62,504.75 3.05%
ethereumETH/USD
$ 2,437.08 0.97%
tetherUSDT/USD
$ 0.999566 0.07%
bnbBNB/USD
$ 576.39 2.04%
solanaSOL/USD
$ 144.98 2.72%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.08%
xrpXRP/USD
$ 0.535994 0.04%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,437.33 1.00%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.109609 1.68%
tronTRX/USD
$ 0.159729 0.95%

Amerikaanse toezichthouders onderzoeken Debiex Exchange voor vermeende romantisch gedreven crypto-zwendel

Image

# Amerikaanse toezichthouders onderzoeken Debiex Exchange voor vermeende romantisch gedreven crypto-zwendel

Het lijkt erop dat de wereld van cryptocurrencies weer in opspraak is. De Amerikaanse toezichthouders hebben het cryptocurrency handelsplatform Debiex in het vizier vanwege vermeende romantisch gedreven oplichtingspraktijken. Volgens de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) zouden senior medewerkers van Debiex romantische relaties hebben opgezet met potentiële klanten om hen te misleiden en hun geld te misbruiken.

De CFTC beweert dat Debiex klanten heeft voorgehouden dat hun geld zou worden geïnvesteerd in cryptocurrencies, terwijl in werkelijkheid deze gelden werden omgeleid voor persoonlijk gewin. De situatie wordt nog verontrustender doordat meer dan $2 miljoen zou zijn gestolen door dit bedrieglijke schema, waarbij slechts vijf slachtoffers in een periode van twee jaar werden geïdentificeerd.

De FBI heeft ook eerder gewaarschuwd voor romantische oplichters die individuen proberen te overtuigen om te investeren in cryptocurrencies, vooral tijdens de periode rond Valentijnsdag. Het lijkt er dus op dat oplichters steeds vaker profiteren van de groeiende populariteit van cryptocurrencies om slachtoffers te misbruiken voor hun financieel gewin.

Lees ook  6 Web3-technologieën die naar verwachting in 2024 mainstream zullen worden

Dit is echter niet het enige incident waarbij romantische relaties worden gebruikt om mensen op te lichten. In een apart geval beweerde een vrouw uit Texas voor $8 miljoen te zijn opgelicht door een man die ze had ontmoet via Tinder, waarbij het cryptocurrency handelsplatform Binance betrokken zou zijn geweest, hoewel dit uiteindelijk niet kon worden bewezen.

Het lijkt erop dat oplichters nieuwe, geavanceerde strategieën blijven ontwikkelen, waaronder gerichte goedkeuringsphishing, waarbij slachtoffers worden overgehaald om transacties te ondertekenen om zo toegang te krijgen tot hun cryptocurrency-portefeuilles.

Het is cruciaal dat individuen waakzaam en sceptisch blijven, vooral als het gaat om activiteiten die verband houden met cryptocurrencies via romantische connecties of online interacties. Laten we ons bewust zijn van deze risico’s en voorzichtig blijven, vooral in deze tijden van toenemende digitalisering en de opkomst van cryptocurrencies.

*Disclaimer: Dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en we raden niet aan om financiële beslissingen te nemen op basis van deze informatie.*

Reageer nu

Scroll naar boven