bitcoinBTC/USD
$ 63,800.09 2.92%
ethereumETH/USD
$ 2,548.66 5.67%
tetherUSDT/USD
$ 0.999732 0.01%
bnbBNB/USD
$ 575.62 2.56%
solanaSOL/USD
$ 149.06 7.54%
usd-coinUSDC/USD
$ 0.999708 0.01%
xrpXRP/USD
$ 0.591549 0.75%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,548.26 5.75%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.107009 2.75%
the-open-networkTON/USD
$ 5.79 1.11%

Crypto Exchange Gigant HTX Getroffen Door DDOS-aanval, Justin Sun Zegt Dat Gebruikersfondsen Veilig Zijn

Image

## Crypto Exchange Gigant HTX Getroffen Door DDoS-aanval, Justin Sun Zegt Dat Gebruikersfondsen Veilig Zijn

Vrijdagochtend werd de crypto exchange gigant HTX getroffen door een distributed denial of service (DDoS)-aanval, wat leidde tot een korte uitval. Een DDoS-aanval is een kwaadaardige poging van slechte actoren om de doelwebsite te overweldigen met verkeer om de infrastructuur van de site te overweldigen.

HTX is de nieuwe naam van Huobi. Tron (TRX) oprichter Justin Sun, die zegt dat hij een “adviseur” is voor de exchange, kondigde de hack vroeg in de ochtend aan. De crypto-magnaat merkte een paar minuten later op dat de diensten waren hersteld en dat alle gebruikersfondsen veilig waren.

De aanval vertegenwoordigt het laatste incident in een reeks incidenten voor HTX. In september hebben hackers de beurs misbruikt voor ongeveer 4.999 Ethereum (ETH) ter waarde van $7,9 miljoen, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf PeckShield.

In november werden hackers twee Sun-gerelateerde protocollen, HTX en Heco Bridge, een brug die wordt gebruikt om fondsen tussen Ethereum en de energiebesparende blockchain Heco Chain te verplaatsen, voor in totaal $100 miljoen, volgens cybersecuritybedrijf Cyvers.

Sun deelde ook onlangs een reactie van Tron nadat het United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC) eerder deze maand in een rapport zei dat het de blockchain van keuze is voor witwassers en fraudeurs in Oost- en Zuidoost-Azië. De UNODC zegt dat criminelen in de regio de top stablecoin USDT op de Tron blockchain prefereren vanwege de combinatie van stabiliteit, gebruiksgemak, anonimiteit en lage transactiekosten.

Lees ook  Willy Woo zegt dat Bitcoin minstens $125.000 zal doorbreken voor het einde van 2025 als 'volledige vraag losbarst' - Dit is wat hij bedoelt.

Tron beweert dat het rapport onnauwkeurig is. “Tron werkt actief samen met toonaangevende forensische partners op de blockchain om informatie uit te wisselen over transacties op de blockchain die van vitaal belang zijn voor de bredere industrie. Tron Network is er trots op voorop te lopen in de blockchainindustrie, een gedecentraliseerde technologie die ontworpen is voor het goede.

Als gedecentraliseerde technologie kan Tron echter geen commentaar geven op de acties van onafhankelijke derden, inclusief Tether. Tron ondersteunt volledig de houding van de VN tegen kwaadwillende actoren in de blockchainruimte. Het is echter fundamenteel onjuist om te beweren dat Tron, Ethereum of soortgelijke gedecentraliseerde protocollen directe controle kunnen uitoefenen over degenen die gebruik maken van deze open-source technologie..”

*Disclaimer: De bovenstaande tekst is louter informatief en geeft geen financieel advies. De inhoud weerspiegelt het persoonlijke perspectief van de schrijver.*

Reageer nu

Scroll naar boven