bitcoinBTC/USD
$ 63,284.96 1.95%
ethereumETH/USD
$ 2,546.82 4.65%
tetherUSDT/USD
$ 0.998628 0.11%
bnbBNB/USD
$ 570.94 2.80%
solanaSOL/USD
$ 150.56 8.56%
usd-coinUSDC/USD
$ 0.998713 0.11%
xrpXRP/USD
$ 0.588767 0.80%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,545.90 4.63%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.106156 1.83%
the-open-networkTON/USD
$ 5.74 0.02%

ProShares richt zich op Bitcoin ETF’s met indirecte blootstelling te midden van groeiende marktvraag

Image

ProShares, een toonaangevende uitgever van exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten, is van plan om een reeks Bitcoin ETF’s te lanceren die indirecte blootstelling aan Bitcoin bieden. Dit nieuws komt op een moment dat de handel in spot Bitcoin ETF’s van start gaat op binnenlandse effectenbeurzen.

Op 16 januari heeft ProShares plannen ingediend bij de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) om hefboom- en omgekeerde Bitcoin ETF’s te introduceren.

Deze ETF’s streven ernaar dagelijkse rendementen te genereren op basis van de schommelingen in de prijs van Bitcoin, die worden bepaald door de dagelijkse prestaties van de Bloomberg Galaxy Bitcoin Index (BGCI).

ProShares heeft voorstellen ingediend voor vijf verschillende Bitcoin ETF’s, waaronder de Plus Bitcoin ETF, Ultra Bitcoin ETF, UltraShort Bitcoin ETF, Short Bitcoin ETF en ShortPlus Bitcoin ETF.

De Plus Bitcoin ETF en Ultra Bitcoin ETF van ProShares streven respectievelijk naar een 1,5x en 2x toename in dagelijkse BGCI-prestaties.

Aan de andere kant zijn de andere drie fondsen, namelijk ProShares UltraShort Bitcoin ETF, ProShares Short Bitcoin ETF, en ProShares ShortPlus Bitcoin ETF, ontworpen om dagelijkse rendementen te weerspiegelen die omgekeerd gecorreleerd zijn met de BGCI op -2x, -1x en -1,5x, respectievelijk.

Belangrijk is op te merken dat deze fondsen niet direct short gaan op Bitcoin; in plaats daarvan streeft ProShares ernaar te profiteren van prijsdalingen in Bitcoin. Op het moment van indiening werd Bitcoin verhandeld op ongeveer $43.000, na een opmerkelijke neergang na de introductie van spot Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten.

Lees ook  ADA-prijs bereikt een sleutelmoment - Kan Cardano een frisse stijging starten?

Na de goedkeuring door de U.S. SEC van de eerste reeks spot Bitcoin ETF’s op 10 januari, met de handel die op 11 januari van start ging, kondigde ProShares aan om ook in deze markt te stappen. Eerder had ProShares zich voornamelijk gericht op futures-gebaseerde crypto ETF’s, waaronder een van de eerste Bitcoin futures-gekoppelde ETF’s in de V.S. in oktober 2021.

Deze stap van ProShares komt nadat hun vlaggenschip BTC futures-gebaseerde product, de Bitcoin Strategy ETF (BITO), de afgelopen maanden aanzienlijke groei doormaakte en in januari 2024 kortstondig meer dan $2 miljard aan beheerd vermogen (AUM) overschreed.

Naast BITO biedt ProShares momenteel een reeks ETF’s die gerelateerd zijn aan cryptocurrency, waaronder de Ether Strategy ETF, Bitcoin & Ether Market Cap Weight Strategy ETF, en de Bitcoin & Ether Equal Weight Strategy ETF.

*Disclaimer: Dit artikel reflecteert onze persoonlijke mening en geeft geen financieel advies. Raadpleeg een financieel adviseur voor investeringsbeslissingen.*

Reageer nu

Scroll naar boven