bitcoinBTC/USD
$ 63,067.90 0.56%
ethereumETH/USD
$ 2,548.72 0.03%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.03%
bnbBNB/USD
$ 586.57 2.47%
solanaSOL/USD
$ 147.24 2.46%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.05%
xrpXRP/USD
$ 0.583216 1.28%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,548.19 0.02%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.106121 0.59%
the-open-networkTON/USD
$ 5.54 3.45%

Europese Unie versterkt antiwitwasrichtlijnen voor cryptobedrijven

Image

Het is officieel: de Europese Unie heeft haar richtlijnen voor de bestrijding van witwassen en financiering van terrorisme uitgebreid naar Europese cryptobedrijven. Deze beslissing, genomen door de Europese Bankautoriteit (EBA) op 16 januari 2024, is bedoeld om de capaciteit van cryptodienstverleners (CASPs) te versterken om financiële criminaliteit aan te pakken.

De bijgewerkte richtlijnen bevatten specifieke aanbevelingen voor cryptobedrijven over hoe zij hun antiwitwas- en antiterrorismemaatregelen moeten aanpassen. Een opvallende suggestie is de integratie van blockchain-analysetools in hun nalevingsinspanningen.

Het doel van deze wijzigingen is om een geharmoniseerde aanpak te creëren voor cryptobedrijven in de EU en de risico’s op witwassen en terrorismefinanciering te verminderen.

Een belangrijk aspect van de bijgewerkte richtlijnen is de opname van cryptocurrency- en cryptobedrijfsspecifieke risico’s en richtlijnen voor financiële instellingen die ofwel cryptobedrijven in bezit hebben of bedienen.

In 2023 heeft de Europese Unie twee kritieke regelingen in de cryptoruimte afgerond: de verordening inzake de overdracht van fondsen (ToFR) die de overdracht van crypto regelt en de uitgebreide regelgeving inzake markten in crypto-activa (MiCA). MiCA, dat bepalingen omvat ter bescherming van crypto-investeerders, moet in december van kracht worden.

Lees ook  Redding Musk Solana-mememunt zal met 19.000% stijgen voor beursnotering, terwijl Shiba Inu en DOGE ondermaats presteren

EU-lidstaten hebben echter de optie om een overgangsperiode van 18 maanden voor CASP’s in te voeren, waardoor ze gedurende deze tijd zonder licentie kunnen blijven werken.

Kort samengevat, de uitbreiding van de richtlijnen inzake de bestrijding van witwassen en financieren van terrorisme naar Europese cryptobedrijven vertegenwoordigt een significante ontwikkeling in het regelgevingslandschap, met als doel een veiliger en meer compliant klimaat te creëren voor cryptobedrijven terwijl ze de voortdurende uitdagingen van financiële criminaliteit aanpakken.

*Disclaimer: De informatie verstrekt in dit artikel is enkel bedoeld voor informatieve doeleinden en vormt geen financieel advies. Lezers moeten zelf passend advies inwinnen alvorens financiële beslissingen te nemen.*

Reageer nu

Scroll naar boven