bitcoinBTC/USD
$ 62,504.75 3.05%
ethereumETH/USD
$ 2,437.08 0.97%
tetherUSDT/USD
$ 0.999566 0.07%
bnbBNB/USD
$ 576.39 2.04%
solanaSOL/USD
$ 144.98 2.72%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.08%
xrpXRP/USD
$ 0.535994 0.04%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,437.33 1.00%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.109609 1.68%
tronTRX/USD
$ 0.159729 0.95%

Zuid-Korea onderzoekt sancties op cryptocurrency mengdiensten

Image

**Zuid-Korea onderzoekt sancties op cryptocurrency mixing-diensten**

De Zuid-Koreaanse overheid overweegt serieus om sancties op te leggen aan het gebruik van cryptocurrency-mixingdiensten. Dit nieuws komt in navolging van de Verenigde Staten, die al eerder sancties hebben opgelegd aan crypto-mixers.

De financiële toezichthouder van Zuid-Korea, de Financial Intelligence Unit (FIU), is bezig met het ontwerpen van wetgeving om digitale activa-mixdiensten te reguleren. Dit initiatief is gestart vanwege het toenemende gebruik van mixers voor illegale activiteiten zoals het witwassen van geld.

Cryptocurrency-mixdiensten worden gebruikt om mogelijk identificeerbare of “besmette” cryptocurrency-fondsen te mengen met andere, waardoor het lastig wordt om de oorspronkelijke bron van de fondsen te traceren. Hoewel dit oorspronkelijk bedoeld was om de privacy te verbeteren, worden deze diensten nu veelvuldig gebruikt door oplichters en hackers om gestolen fondsen wit te wassen.

De Zuid-Koreaanse toezichthouder overweegt nu vergelijkbare maatregelen te nemen als de Verenigde Staten, om het witwassen van geld en illegale financiële activiteiten in de cryptowereld te beteugelen. Het is belangrijk om op te merken dat deze discussies nog in een vroeg stadium zitten en het enige tijd kan duren voordat nieuwe voorschriften worden ingevoerd.

Lees ook  Pepe Fuks Biden (PEPEFBID) zal met 16.000% exploderen, terwijl het Shiba Inu en Dogecoin uitdaagt

Terwijl de Amerikaanse regering al actie heeft ondernomen door sancties op te leggen aan prominente crypto-mixdienstverleners, overweegt Zuid-Korea nu vergelijkbare maatregelen te treffen. Dit toont aan dat er wereldwijd bezorgdheid is over het misbruik van cryptocurrency-mixdiensten voor illegale activiteiten. Hoewel het regelgevende kader nog in ontwikkeling is, is het duidelijk dat de autoriteiten stappen ondernemen om deze kwesties aan te pakken en de integriteit van het cryptocurrenciesysteem te waarborgen.

*Disclaimer: Dit artikel reflecteert onze persoonlijke mening en biedt geen financieel advies.*

Reageer nu

Scroll naar boven