bitcoinBTC/USD
$ 63,096.91 0.58%
ethereumETH/USD
$ 2,555.44 0.02%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.00%
bnbBNB/USD
$ 582.07 1.62%
solanaSOL/USD
$ 147.53 2.29%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.01%
xrpXRP/USD
$ 0.583553 1.21%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,554.16 0.01%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.105647 0.82%
the-open-networkTON/USD
$ 5.53 3.82%

Indirecte blootstelling van Vanguard aan crypto: het bezitten van een aanzienlijk belang in MicroStrategy

Image

Als je geïnteresseerd bent in de cryptowereld, dan moet je weten dat assetmanagementbedrijf Vanguard misschien geen Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) direct aanbiedt, maar het heeft zeker een interessante connectie met crypto via het bezitten van een aanzienlijk belang in MicroStrategy (MSTR).

Vanaf september 2023 had de Vanguard Group een aanzienlijk belang van 8,24% in MicroStrategy, waardoor het de op een na grootste institutionele aandeelhouder in het bedrijf werd, met maar liefst 1.126 miljoen MSTR-aandelen in zijn portefeuille, volgens gegevens van Yahoo Finance.

Het wordt nog interessanter als je bedenkt dat de aandelen van MicroStrategy ook deel uitmaken van de portefeuille van verschillende van Vanguard’s beleggingsfondsen, waaronder het Vanguard Total Stock Market Index Fund, Vanguard Small-Cap Index Fund, Vanguard Extended Market Index Fund en Vanguard Small-Cap Growth Index Fund.

Wat maakt dit zo boeiend? Nou, MicroStrategy heeft zelf een sterke connectie met Bitcoin, met een aanzienlijke blootstelling aan de cryptocurrency op zijn balans.

In de afgelopen jaren heeft MicroStrategy en zijn dochterondernemingen in totaal 189.150 BTC verzameld, met een gezamenlijke aankoopprijs van ongeveer $5,9 miljard.

Sommige analisten noemen MicroStrategy zelfs een soort van hefboom voor Bitcoin, gezien de grote impact van Bitcoin op de aandelenkoers in 2023.

Lees ook  Trump Bull Market Mememunt zal met 19.000% stijgen vóór beursnoteringen, terwijl Shiba Inu en DOGE onderpresteren

Terwijl MicroStrategy en Bitcoin hand in hand lijken te gaan, heeft Vanguard een meer terughoudende houding ten opzichte van de cryptomarkt.

Hoewel verschillende assetmanagers op grote Wall Street-beurzen op 11 januari spot Bitcoin ETF’s introduceerden, heeft Vanguard ervoor gekozen om de aankoop van dergelijke producten te blokkeren. Ze blijven gericht op traditionele activaklassen zoals aandelen, obligaties en contanten.

Toch suggereert de indirecte maar aanzienlijke blootstelling van Vanguard aan Bitcoin via zijn MicroStrategy-aandelen dat schommelingen in de prijs van Bitcoin de prestaties van zijn beleggingsfondsen en de waarde van zijn MSTR-aandelen kunnen beïnvloeden. Dat betekent dat klanten van Vanguard indirect blootgesteld kunnen worden aan de cryptocurrency via het beleggingsplatform van het bedrijf.

In de turbulente wereld van crypto voorspellen verschillende bedrijven dat er in de komende maanden meer Bitcoin-gerelateerde producten zullen verschijnen, waaronder hefboom- en short Bitcoin ETF’s, evenals crypto-leningen gecollateraliseerd door Bitcoin.

_Disclaimer: De informatie in dit artikel is alleen ter educatieve doeleinden en vormt geen financieel advies. We raden lezers aan om hun eigen onderzoek te doen voordat ze investeringsbeslissingen nemen._

Reageer nu

Scroll naar boven