bitcoinBTC/USD
$ 62,683.79 3.48%
ethereumETH/USD
$ 2,444.56 1.65%
tetherUSDT/USD
$ 0.999911 0.05%
bnbBNB/USD
$ 577.78 3.00%
solanaSOL/USD
$ 145.63 3.37%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.01%
xrpXRP/USD
$ 0.537422 0.75%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,444.13 1.65%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.110088 2.27%
tronTRX/USD
$ 0.1604 1.13%

Rosario is getuige van een historisch moment als huurder maandelijks huur betaalt in Bitcoin

Image

In Rosario, de op twee na grootste stad in Argentinië, is een opmerkelijke huurovereenkomst gesloten tussen een lokale huisbaas en een huurder.

Dit bijzondere contract markeert het allereerste geval in Argentinië waarbij de maandelijkse huur in Bitcoin zal worden betaald.

Deze vernieuwende overeenkomst werd mogelijk gemaakt door recente wetswijzigingen die zijn doorgevoerd door de nieuwe presidentiële administratie van het land.

Volgens de voorwaarden van dit historische contract is de huurder verantwoordelijk voor het betalen van $100 in Bitcoin per maand. Deze transacties zullen worden gefaciliteerd via Fiwind, een lokaal cryptoplatform.

Het is opvallend dat beide partijen van dit contract ervaren gebruikers van cryptocurrency zijn, wat wijst op een groeiende acceptatie van digitale valuta in de regio.

De toename in acceptatie van cryptocurrencies in Argentinië kan worden toegeschreven aan de hervormingen die zijn geïntroduceerd door president Javier Milei, die aantrad na het winnen van de algemene verkiezingen in november 2023.

De natie had te maken met een stijgende inflatie, wat de noodzaak van ingrijpende veranderingen in verschillende aspecten van het juridische systeem, waaronder huurwetten, met zich meebracht.

In december 2023 kondigde Diana Mondino, minister van Buitenlandse Zaken, Internationale Handel en Eredienst, een cruciaal decreet aan dat gericht was op het bevorderen van economische hervorming en deregulering.

Lees ook  Hoe Tokens Kopen, Verkopen en Handelen op het BSC-netwerk

Dit decreet opende de deur voor het gebruik van Bitcoin en andere cryptocurrencies binnen het land, zij het onder bepaalde voorwaarden.

Een van de opvallende veranderingen in het regelgevingslandschap was de inspanningen van de regering om de legalisatie van cryptobezittingen te vergemakkelijken, zelfs voor personen die achterliepen bij hun belastingaangiften.

Een regularisatieschema werd geïntroduceerd, waarmee belastingbetalers hun cryptobezittingen konden aangeven tegen een vast belastingtarief van 5% als dit voor het einde van maart 2024 werd gedaan. Dit tarief zou dan vanaf april toenemen tot 10% en verder tot 15% van juli tot het einde van september.

Deze recente ontwikkelingen tonen de groeiende erkenning van Argentinië van het potentieel van cryptocurrencies als een levensvatbaar middel voor het uitvoeren van financiële transacties en het bevorderen van economische groei.

Met deze baanbrekende huurovereenkomst in Rosario zet het land opnieuw een stap in de richting van de acceptatie van de digitale valutarevolutie, en zet het mogelijk een precedent voor soortgelijke regelingen in de toekomst.

*Disclaimer: Dit artikel reflecteert enkel het persoonlijke perspectief van de auteur en biedt geen financieel advies.*

Reageer nu

Scroll naar boven