bitcoinBTC/USD
$ 63,319.97 2.20%
ethereumETH/USD
$ 2,545.68 4.61%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.01%
bnbBNB/USD
$ 571.60 3.21%
solanaSOL/USD
$ 150.90 8.89%
usd-coinUSDC/USD
$ 0.99998 0.02%
xrpXRP/USD
$ 0.589293 1.19%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,544.41 4.63%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.106516 2.10%
the-open-networkTON/USD
$ 5.73 0.18%

Gary Gensler vermijdt commentaar te geven over de mogelijkheid van een Ethereum ETF en zegt dat de meerderheid van de tokens effecten zijn.

Image

**Gary Gensler ontwijkt uitspraken over mogelijkheid van een Ethereum ETF en noemt meerderheid van tokens effecten**

In een recent interview op CNBC weigerde Gary Gensler, voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), commentaar te geven over de mogelijke goedkeuring van een Ethereum (ETH) exchange-traded fund (ETF). Dit naar aanleiding van de goedkeuring van spot Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) eerder deze week.

Gensler noemt de goedkeuring van de Bitcoin ETF’s een beperkte beslissing die alleen van toepassing is op Bitcoin als een niet-veilige grondstof. Hij vermijdt echter een uitspraak te doen over de goedkeuring van een ETH ETF.

De SEC-voorzitter benadrukte echter dat volgens hem de meerderheid van digitale activa effecten zijn en dat de cryptosector gevuld is met belangenconflicten, fraude en misbruik. Dit zou betekenen dat veel van deze tokens, volgens de effectenwet, als effecten zouden moeten worden beschouwd.

Lees ook  Hedgefondsen staan klaar om crypto-dip te kopen met 'enorme' vraag naar lagere prijzen: Rapport

Eerder deze week keurde de SEC 11 spot Bitcoin ETF’s goed, na eerdere afwijzingen van aanvragen. Gensler benadrukte dat een eerdere uitspraak van het Hof van Beroep D.C., waarin de SEC “willekeurig en onredelijk” handelen werd genoemd bij de afwijzing van een aanvraag voor een spot ETF, een cruciale factor was bij de goedkeuring van de huidige ronde van spot Bitcoin ETF-aanvragen.

Het is dus nog onduidelijk of een Ethereum ETF in de nabije toekomst goedgekeurd zal worden.

*Disclaimer: Dit artikel is op geen enkele wijze bedoeld als financieel advies. De inhoud is puur informatief en gebaseerd op het perspectief van de auteur.*

Reageer nu

Scroll naar boven