bitcoinBTC/USD
$ 62,962.87 0.67%
ethereumETH/USD
$ 2,547.24 3.58%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.03%
bnbBNB/USD
$ 567.62 0.31%
solanaSOL/USD
$ 147.56 2.96%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.04%
xrpXRP/USD
$ 0.57997 1.93%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,545.88 3.30%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.104653 1.02%
the-open-networkTON/USD
$ 5.58 3.08%

Senatoren eisen uitleg van de SEC over nep-tweet die de goedkeuring van een Bitcoin ETF aankondigt.

Image

**Senatoren vragen opheldering van de SEC na nep-tweet over Bitcoin ETF goedkeuring**

Ik moet het met jullie hebben over een behoorlijk opmerkelijk incident dat afgelopen dinsdag plaatsvond. Meerdere Amerikaanse senatoren eisen nu antwoorden van de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) over een neppe tweet die de goedkeuring van een Bitcoin exchange-traded fund (ETF) aankondigde.

Wat is er gebeurd? Nou, iemand heeft de officiële SEC Twitter-account gecompromitteerd en een valse verklaring verspreid waarin stond dat de toezichthouder akkoord was gegaan met aanvragen voor spot Bitcoin ETF’s. Dit zorgde natuurlijk voor de nodige opschudding in de wereld van crypto. Slechts 15 minuten later heeft SEC-voorzitter Gary Gensler op hetzelfde social media-platform verklaard dat hun account gehackt was en de neppe verklaring werd later die dag verwijderd.

Opvallend genoeg heeft de SEC de volgende dag wel daadwerkelijk 11 spot Bitcoin ETF’s goedgekeurd. Het Twitteraccount van de SEC bevestigde de hack, maar beweerde dat dit te wijten was aan een onbekend persoon die controle kreeg over een gekoppeld telefoonnummer in plaats van een inbreuk op hun systemen. Ook merkten ze op dat de toezichthouder nog geen tweestapsverificatie had ingesteld, ondanks eerdere aanmoedigingen van Gensler aan investeerders om dit wel te doen.

Lees ook  Verkoop van Grayscale Bitcoin vertraagt na overdracht van meer dan $5.000.000.000 aan BTC naar Coinbase: Arkham

Als reactie op dit hele gebeuren hebben de senatoren J.D. Vance en Thom Tillis een openbare brief naar Gensler gestuurd waarin ze een verklaring eisen. Ze maken zich zorgen over de impact van deze gebeurtenis op de Bitcoin-prijs en het creëren van verwarring in het publiek. Ze benadrukken het belang van solide cybersecurityprocedures en het handhaven van vertrouwen in de markten.

Dit is absoluut een verontrustende situatie die serieuze vragen oproept over de interne cybersecurityprotocollen van de SEC. Het blijft te hopen dat ze deze kwestie grondig zullen onderzoeken en de nodige stappen zullen ondernemen om herhaling te voorkomen.

*Disclaimer: Dit artikel reflecteert onze persoonlijke mening en biedt geen financieel advies.*

Reageer nu

Scroll naar boven