bitcoinBTC/USD
$ 63,411.99 0.83%
ethereumETH/USD
$ 2,553.55 4.76%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.08%
bnbBNB/USD
$ 572.20 1.25%
solanaSOL/USD
$ 150.50 6.90%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.06%
xrpXRP/USD
$ 0.585102 0.16%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,553.31 4.87%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.106347 1.63%
the-open-networkTON/USD
$ 5.69 1.41%

Stieren razen terwijl Ethereum voorbij $2.600 dendert – Is een ETF het geheime wapen?

Image

De koers van Ethereum (ETH) bleef woensdag stijgen en behaalde een winst van 10% in 24 uur, waardoor de prijs de beruchte $2.600-grens doorbrak. Marktkenners schrijven deze stijging toe aan verschillende factoren, met name de verwachting van een aanstaande Ethereum exchange-traded fund (ETF) als gevolg van de mogelijke goedkeuring van een Bitcoin ETF in de VS.

In een historische zet, die wordt toegejuicht door cryptocurrency-liefhebbers in de hoop dat dit meer individuele en institutionele beleggers naar de markt zal brengen, heeft de US Securities and Exchange Commission donderdag de eerste spot bitcoin exchange traded funds goedgekeurd.

“Buzz rondom Ethereum ETF stimuleert strategische zetten”

“Er is een opvallende trend naar het voorbereiden op een ether ETF,” merkte Alex Onufriychuk, CEO van Kaminari, op in een Telegram-bericht. Dit sentiment is in lijn met de heersende opvatting dat Ethereum, de op één na grootste cryptocurrency wat betreft marktkapitalisatie, de volgende kandidaat zou zijn voor een ETF na Bitcoin.

Daarnaast is de Open Interest voor ETH-futurescontracten in de afgelopen dagen met 15% gestegen, waardoor het op het moment van schrijven $4,57 miljard bereikte. Dit duidt op een groeiend aantal handelaren die de markt betreden en anticiperen op aanzienlijke prijsstijgingen na de mogelijke goedkeuring van een ETF.

Lees ook  Goedkeuring van SEC voor Spot Ether ETF's duidt erop dat Ether mogelijk geen beveiliging is, zeggen experts

Volgens rapporten verwachten cryptohandelaren een prijsstijging van Ethereum na een gunstige ETF-uitspraak, ook al krijgt Bitcoin meer aandacht in de media. Als deze situatie zich voordoet, zou de prijs van ETH binnenkort boven de $2.600 kunnen uitkomen.

Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat de cryptocurrency-markt volatiel blijft en onverwachte factoren nog steeds van invloed kunnen zijn op prijzen.

De tijdslijn voor goedkeuring van een Ethereum ETF is onzeker en regelgevende obstakels zouden vertragingen kunnen veroorzaken. Bovendien zouden bredere marktomstandigheden en nieuws over Ethereum-ontwikkeling ook een rol kunnen spelen.

Beleggers moeten zorgvuldig hun risicotolerantie overwegen en grondig onderzoek doen voordat ze investeringsbeslissingen nemen, vooral in de dynamische en onvoorspelbare wereld van cryptocurrencies.
*Let op: Dit artikel biedt geen financieel advies en geeft slechts het perspectief van de auteur weer.*

Reageer nu

Scroll naar boven