bitcoinBTC/USD
$ 61,991.61 0.41%
ethereumETH/USD
$ 2,412.89 0.29%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.07%
bnbBNB/USD
$ 562.70 1.28%
solanaSOL/USD
$ 142.24 0.58%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.09%
xrpXRP/USD
$ 0.530854 0.54%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,412.17 0.32%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.10923 0.31%
tronTRX/USD
$ 0.153755 1.76%

Bitcoin acceptatie neemt toe: aantal handelaren wereldwijd verdrievoudigd in 2023

Image

In 2023 was er een opvallende toename van de wereldwijde acceptatie van Bitcoin als betaalmiddel, met bijna drie keer zoveel handelaren die deze digitale valuta omarmen. Volgens BTC Map, een belangrijke kaartenprovider voor Bitcoin-handelaren, steeg het aantal restaurants, bars, winkels en verschillende diensten die Bitcoin accepteren tegen het einde van het jaar naar een opmerkelijke 6.126.

Dit markeerde een aanzienlijke toename ten opzichte van de 2.207 handelaren die begin 2023 Bitcoin-betalingen accepteerden. Het moet echter worden opgemerkt dat dit aantal een lichte daling vertoonde ten opzichte van het hoogste punt eind september, toen het piekte op 6.590 Bitcoin-vriendelijke vestigingen.

De gegevens van BTC Map zijn gebaseerd op open-source kaartgegevens van OpenStreetMap, waardoor bedrijven en gebruikers locaties kunnen taggen waar Bitcoin wordt geaccepteerd. Dit kan suggereren dat de toename deels te wijten is aan gebruikers die meer bedrijven aan de database toevoegen, wat bijdraagt aan de groeiende aantallen.

Een nadere blik op de kaart van BTC Map onthult opvallende concentraties van Bitcoin-accepterende handelaren in Centraal- en Zuid-Amerika, met minder van dergelijke bedrijven in Afrika en Azië. Zowel de Verenigde Staten als Europa vertoonden een hoger aantal handelaren die cryptocurrency als betaalmiddel omarmden. In Zuidoost-Azië was de Filipijnen toonaangevend in het aantal Bitcoin-accepterende handelaren, terwijl landen als China, India en Rusland er vrijwel geen hadden, zoals aangegeven op de kaart.

Lees ook  De Bitcoin Rally is nog lang niet voorbij: 2 belangrijke factoren achter het momentum.

Interessant is dat in november Cointelegraph meldde dat veel handelaren die cryptocurrencies accepteren, ervoor kozen om hun digitale activa terug te verkopen op de markten zodra ze deze hadden ontvangen. Deze praktijk benadrukt de volatiliteit en speculatieve aard van cryptocurrencies als waardeopslag, zelfs nu ze breder worden geaccepteerd op de wereldmarkt.

Terwijl Bitcoin en andere cryptocurrencies blijven evolueren, zullen we waarschijnlijk verdere verschuivingen zien in acceptatie- en gebruikspatronen, met mogelijke implicaties voor het bredere financiële ecosysteem.

*Disclaimer: Dit artikel is geschreven vanuit een persoonlijk perspectief en biedt geen financieel advies.*

Reageer nu

Scroll naar boven