bitcoinBTC/USD
$ 63,429.99 1.15%
ethereumETH/USD
$ 2,544.97 4.42%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.06%
bnbBNB/USD
$ 568.53 1.68%
solanaSOL/USD
$ 150.70 7.95%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.03%
xrpXRP/USD
$ 0.585575 0.09%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,544.13 4.42%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.106029 1.42%
the-open-networkTON/USD
$ 5.69 1.76%

Twee zeer verwachte Bitcoin ETF’s goedgekeurd door de SEC in historische stap, creëren voor het eerst een directe verbinding tussen Wall Street en Crypto

Image

# Historische stap: SEC keurt twee langverwachte Bitcoin ETF’s goed, verbindt Wall Street en Crypto

Het is eindelijk zover! De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft groen licht gegeven voor verschillende spot Bitcoin ETF’s, waarmee een belangrijke brug wordt geslagen tussen Wall Street en de koning van de cryptocurrency.

Dit opwindende nieuws komt na inspanningen die jarenlang hebben geduurd en markeert een nieuwe mijlpaal in de legitimiteit van Bitcoin in Amerika. Het opent ook een veilige en gereguleerde manier voor grote investeerders om blootstelling aan BTC te krijgen.

De goedkeuring geldt voor maar liefst elf spot Bitcoin ETF’s, waaronder enkele grote namen zoals BlackRock, Fidelity, Grayscale, en meer. Deze ETF’s zullen investeerders in staat stellen om eenvoudig aandelen te kopen en zo de prijsbewegingen van Bitcoin te volgen, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over het direct aanschaffen van Bitcoin.

Lees ook  Dogecoin stijgt uren na hint van Elon Musk over Tesla die in de toekomst betalingen met DOGE accepteert

Na maanden van onderhandelingen hebben aanvragers aan de eisen van de SEC voldaan, waaronder het gebruik van cashcreatie en -inlossingen. Deze goedkeuring markeert een keerpunt na jaren van afwijzingen van spot Bitcoin ETF-aanvragen.

Het is belangrijk te benadrukken dat deze ontwikkeling het resultaat is van jarenlange inspanningen en zal naar verwachting de toegang van institutionele investeerders tot de crypto-markt aanzienlijk vereenvoudigen.

*Disclaimer: Dit artikel is geschreven vanuit een persoonlijk perspectief en biedt geen financieel advies.*

Reageer nu

Scroll naar boven