bitcoinBTC/USD
$ 63,230.94 1.73%
ethereumETH/USD
$ 2,460.64 2.56%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.20%
bnbBNB/USD
$ 565.05 1.20%
solanaSOL/USD
$ 142.75 4.07%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.11%
xrpXRP/USD
$ 0.583753 0.41%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,460.19 2.60%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.104788 0.23%
the-open-networkTON/USD
$ 5.67 0.08%

Hoe en waarom werpt de unieke aanpak van MicroStrategy om Bitcoin vast te houden vruchten af?

Image

**Hoe MicroStrategy’s unieke aanpak om Bitcoin vast te houden vruchten afwerpt**

De aanpak van MicroStrategy om Bitcoin vast te houden werpt zijn vruchten af, en dat is vooral te danken aan voormalig CEO Michael Saylor. Het bedrijf heeft onlangs zijn Bitcoin holdings uitgebreid en staat op het punt om te profiteren van de stijgende waarde van de koningmunt.

Critici waren in het verleden meedogenloos, vooral na de Bitcoin-crash in 2022. Maar de koningmunt begon halverwege 2023 te herstellen en staat nu bijna op $44k. MicroStrategy heeft miljarden dollars winst op zijn BTC-holdings behaald en kocht onlangs nog eens 14.620 BTC voor bijna $615,7 miljoen. Het bedrijf is nu de grootste zakelijke houder van BTC, met in totaal 189.150 bitcoins.

Hoewel dit succesvol lijkt, brengt het ook zorgen met zich mee in de crypto-gemeenschap. Sommigen vrezen dat MicroStrategy en Saylor in de toekomst te veel macht kunnen uitoefenen en dat elke transactie van Saylor de markt zou kunnen beïnvloeden. Maar is dit een geldige zorg?

Michael Saylor, de man achter MicroStrategy’s Bitcoin-strategie, heeft een bijzondere kijk op inflatie en gelooft in de langetermijnvoordelen van Bitcoin als investering. Hij betoogt dat conventionele methoden om inflatie te meten cruciale nuances missen en dat mensen gedwongen worden de markten te bestuderen om aantrekkelijkere tegoeden te vinden die een groter rendement opleveren.

Saylor’s optreden in verschillende podcasts heeft veel licht geworpen op zijn manier van denken en hoe hij het bedrijf heeft overtuigd om Bitcoin als een verstandige investering te beschouwen. De resultaten spreken voor zich: de aandelen van MicroStrategy zijn sinds januari 2023 met 350% gestegen, mede dankzij de toevoeging van BTC aan de balans.

Het is duidelijk dat MicroStrategy’s aanpak om Bitcoin vast te houden zijn vruchten afwerpt en dat het bedrijf en Saylor zich op de goede weg bevinden als het gaat om het benutten van de potentie van Bitcoin als investering.

Lees ook  Waarom $2900 cruciaal is voor de volgende prijsstijging van Ethereum

*Disclaimer: De bovenstaande tekst is niet bedoeld als financieel advies. Alle meningen en observaties zijn gebaseerd op eigen perspectief.*De financiële hoogtepunten van het derde kwartaal van 2023 van het bedrijf laten zien dat de totale omzet met 3,3% is gestegen ten opzichte van het derde kwartaal van 2022. Helaas heeft het bedrijf in het derde kwartaal van 2023 verlies geleden van $143,4 miljoen, waarvan $33,6 miljoen toe te schrijven is aan impairment-verliezen voor de digitale activa van het bedrijf.

Ondanks dit verlies realiseren investeerders zich dat MicroStrategy (MSTR) een manier is om blootstelling te krijgen aan Bitcoin, omdat het bedrijf zoveel hiervan bezit. Het bezitten van BTC rechtstreeks op beurzen kan leiden tot verlies van sommige fondsen in commissies, netwerkkosten en beveiligingskosten. Daarom vinden veel investeerders het gemakkelijker om in te stappen in de MSTR-aandelen dan om direct Bitcoin te bezitten.

MicroStrategy heeft leningen gebruikt voor de aankoop van BTC, wat heeft geleid tot een aanzienlijke stijging in de waarde van hun holdings. Maar liefst 80% van de marktwaarde van het bedrijf is tegenwoordig te danken aan hun BTC-holdings.

Er zijn onlangs verschillende ETF-aanvragen ingediend bij de SEC, waarvan de uitspraak op 10 januari wordt verwacht. De goedkeuring van deze ETF’s zou een grote impact kunnen hebben op de aantrekkingskracht van MSTR-aandelen voor investeerders die indirecte blootstelling aan Bitcoin zoeken.

Hoewel de goedkeuring van ETF’s geweldig nieuws zou zijn voor de cryptosector, zijn de korte- en langetermijneffecten op de prijs nog onbekend. De korte-termijnprijsactie van BTC wijst op volatiliteit, waarbij de kans op afwijzing en een steile daling in de prijzen aanwezig is.

*Kortom, de financiële situatie van MSTR en de mogelijke impact van ETF-goedkeuring op de prijs van Bitcoin zijn belangrijke ontwikkelingen om in de gaten te houden voor investeerders.*

_Disclaimer: Dit artikel geeft geen financieel advies. De inhoud is louter informatief vanuit ons eigen perspectief._

Reageer nu

Scroll naar boven