bitcoinBTC/USD
$ 63,580.03 1.66%
ethereumETH/USD
$ 2,546.11 4.80%
tetherUSDT/USD
$ 0.999984 0.09%
bnbBNB/USD
$ 569.53 2.12%
solanaSOL/USD
$ 150.72 8.43%
usd-coinUSDC/USD
$ 0.999799 0.07%
xrpXRP/USD
$ 0.586533 0.09%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,546.05 4.88%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.106351 1.82%
the-open-networkTON/USD
$ 5.71 1.29%

Grayscale in gesprek met JPMorgan en Goldman Sachs voor voorgestelde samenwerking bij Spot Bitcoin ETF

Image

Het laatste nieuws in de crypto-wereld is dat Grayscale Investments, een vooraanstaande cryptobeheerder, in gesprek is met grote namen zoals JPMorgan en Goldman Sachs over een mogelijke samenwerking bij hun voorgestelde spot Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF).

Volgens bronnen van Bloomberg, gemeld op 4 januari, zijn deze gesprekken gaande nadat Grayscale een gewijzigde S-3-aanvraag heeft ingediend bij de United States Securities and Exchange Commission (SEC). Opvallend genoeg werden in deze aanvraag geen geautoriseerde deelnemers gespecificeerd.

Eerder werd ook gemeld dat Goldman Sachs in gesprek is met BlackRock om de rol van geautoriseerde deelnemer op zich te nemen voor de ETF van BlackRock, aldus interne bronnen.

Een geautoriseerde deelnemer speelt een cruciale rol bij het beheer van een ETF door de creatie en inlossing van aandelen binnen het fonds te faciliteren. ETF-uitgevers kunnen meerdere financiële instellingen benoemen als geautoriseerde deelnemers.

Wat opvalt, is dat ETF-aanvragers niet verplicht zijn om hun geautoriseerde deelnemers te onthullen in hun S-1 of S-3-indieningen, wat impliceert dat andere financiële entiteiten in de toekomst nog steeds kunnen aansluiten.

Lees ook  Rente verlagingen kunnen 'de Ethereum Bull Market weer aanwakkeren'

JPMorgan is al aangewezen als geautoriseerde deelnemer voor verschillende voorgestelde spot Bitcoin ETF’s, en Goldman Sachs kan binnenkort toetreden tot de rangen van andere Wall Street-reuzen die eerder geautoriseerde deelnemersrollen hebben veiliggesteld.

Hoewel Goldman Sachs historisch gezien een neutrale houding heeft aangenomen ten opzichte van cryptocurrency en de digitale activasector, benadrukte Matthew McDermott, het hoofd Digitale Activas bij Goldman Sachs, in een interview met Fox Business dat de goedkeuring van een Bitcoin ETF de volwassenheid van de cryptomarkt zou bevorderen en institutionele investeringen in digitale activa op brede schaal zou aantrekken.

Opmerkelijk is dat een spot Bitcoin ETF nog nooit goedkeuring heeft gekregen in de Verenigde Staten. Desalniettemin verwachten deskundigen in de ETF-branche een kans van 90% op goedkeuring vóór 10 januari. Momenteel zijn er 14 vermogensbeheerders die een spot Bitcoin ETF willen lanceren, wat institutionele beleggers een gereguleerd en rechtstreeks pad zou bieden om blootstelling aan Bitcoin in de Verenigde Staten te verkrijgen.

*Let op: Dit artikel weerspiegelt persoonlijke meningen en geen financieel advies.*

Reageer nu

Scroll naar boven