bitcoinBTC/USD
$ 61,991.61 0.41%
ethereumETH/USD
$ 2,412.89 0.29%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.07%
bnbBNB/USD
$ 562.70 1.28%
solanaSOL/USD
$ 142.24 0.58%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.09%
xrpXRP/USD
$ 0.530854 0.54%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,412.17 0.32%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.10923 0.31%
tronTRX/USD
$ 0.153755 1.76%

Directeur van Polychain Capital gehackte X-account voor phishingzwendel

Image

**Directeur van Polychain Capital gehackte X-account voor phishingzwendel**
Het lijkt erop dat zelfs de grote jongens in de cryptowereld niet immuun zijn voor hackers. Polychain Capital, een gerenommeerd bedrijf in cryptorisicokapitaal, heeft onlangs bevestigd dat het X-account (voorheen Twitter) van zijn oprichter en CEO, Olaf Carlson-Wee, het doelwit was van een beveiligingsinbreuk.

De hacker achter deze aanval gebruikte het account van Carlson-Wee om phishinglinks te verspreiden die zich voordeden als een website en een frauduleuze airdrop aanboden.

Polychain kwam als eerste achter de inbraak op 4 januari en bracht meteen een verklaring uit waarin X-gebruikers werd geadviseerd voorlopig geen interactie te hebben met het account van Carlson-Wee.

De aanval begon met een misleidend bericht om 20:20 uur UTC, waarin een verzonnen “$PCHAIN” token airdrop werd gepromoot. Het bericht moedigde volgers aan om op een link te klikken en beweerde dat de distributie van fase 1 van $PCHAIN vroeg was begonnen. Natuurlijk was dit alles nep en de link leidde naar een kwaadaardige website.

Phishingoplichters maken vaak gebruik van dit soort trucs om gebruikers te misleiden en kwaadaardige transacties op te starten die kunnen leiden tot diefstal van cryptocurrency uit hun portefeuilles.

Lees ook  Record van $17,8 miljard instroom in digitale activaproducten duidt op potentieel herstel van de cryptomarkt

Helaas heeft dit incident bijna 41.000 X-gebruikers bereikt op het moment van schrijven. Dit draagt bij aan een groeiende lijst van cryptocurrency-gerelateerde phishingzwendels. Volgens een rapport van het beveiligingsplatform Scam Sniffer hebben dergelijke zwendels in 2023 al 324.000 mensen getroffen en tot bijna $300 miljoen aan verliezen geleid.

Dit is niet de eerste keer dat bekende figuren in de cryptowereld het slachtoffer zijn geworden van dergelijke aanvallen. Zelfs de medeoprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, had zijn X-account in september gecompromitteerd, waarbij de hacker erin slaagde om $691.000 af te tappen van slachtoffers die op een kwaadaardige link klikten.

Het lijkt erop dat ook andere durfkapitaalfirma’s zoals Blockchain Capital en het gedecentraliseerde financieringsprotocol Compound Finance te maken hebben gehad met soortgelijke beveiligingsinbreuken in augustus en december.

Dit alles toont aan dat de cryptowereld nog steeds kampt met serieuze cyberdreigingen, en het benadrukt de noodzaak van robuuste beveiligingsmaatregelen en bewustwording onder gebruikers.

**Disclaimer: Dit artikel is puur informatief en bevat geen financieel advies. We raden lezers aan hun eigen onderzoek te doen voordat ze investeringsbeslissingen nemen.**

Reageer nu

Scroll naar boven