bitcoinBTC/USD
$ 63,216.94 2.19%
ethereumETH/USD
$ 2,464.79 1.22%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.05%
bnbBNB/USD
$ 577.31 1.41%
solanaSOL/USD
$ 146.72 2.09%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.07%
xrpXRP/USD
$ 0.54193 1.03%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,464.12 1.25%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.111538 2.39%
tronTRX/USD
$ 0.163443 1.78%

Onzekerheid en scepsis rond goedkeuring van Bitcoin ETF in de VS, met voorspellingen van vertraging

Image

Het lijkt erop dat de goedkeuring van de langverwachte spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) in de Verenigde Staten op losse schroeven staat. Er wordt zelfs voorspeld dat er vertragingen zullen optreden.

Peter Schiff, een bekende criticus van Bitcoin en voorstander van goud, heeft zijn bezorgdheid geuit over de mogelijke impact van spot Bitcoin ETF’s. Hij waarschuwt dat als de institutionele vraag naar Bitcoin na goedkeuring van de ETF uitblijft, dit kan leiden tot een forse prijsdaling van BTC.

Sommige Bitcoin-supporters hebben zijn argumenten betwist, door te wijzen op de vergelijking met de impact van een goud ETF op de vraag naar fysiek goud.

Daarnaast voorspelt het adviesbureau MatrixPoint dat de Securities and Exchange Commission (SEC) waarschijnlijk alle aanvragen voor spot Bitcoin ETF’s zal afwijzen voor de uiterste indieningsdatum van 10 januari. Dit staat haaks op de verwachtingen van veel ETF-analisten, die eerder een kans van 90% op goedkeuring vóór de 10 januari deadline schatten.

Lees ook  Nieuwe Solana Memecoin Pepe op het punt om met meer dan 16.000% te stijgen voor notering op beurs, terwijl DOGE en SHIB onderpresteren

MatrixPoint beweert dat alle ingediende aanvragen tekortschieten aan een cruciale eis die moet worden vervuld voor goedkeuring. Als gevolg hiervan voorspelt het bureau dat de eerste spot Bitcoin ETF mogelijk pas goedkeuring krijgt tot het tweede kwartaal van 2024.

De huidige samenstelling van het leiderschap van de SEC, waarbij Democraten een meerderheid hebben onder de vijf stemmende commissarissen, maakt het minder waarschijnlijk dat een spot Bitcoin ETF goedgekeurd zal worden.

Dit heeft geleid tot een verschuiving in de marktsentimenten van optimisme tot scepsis, met zichtbare zwakte in crypto mining aandelen en het lekken van verschillende crypto-gerelateerde Amerikaanse aandelen.

Zelfs Bloomberg ETF analist Eric Balchunas, die eerder geloofde dat goedkeuring bijna zeker was, erkent nu een kleine mogelijkheid van afwijzing door de SEC, wat hij omschrijft als de “rug pull van een decennium.”

**Disclaimer: Dit artikel bevat geen financieel advies, en alle meningen zijn vanuit het eigen perspectief**

Reageer nu

Scroll naar boven