bitcoinBTC/USD
$ 61,987.61 0.41%
ethereumETH/USD
$ 2,417.12 0.31%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.05%
bnbBNB/USD
$ 562.51 0.25%
solanaSOL/USD
$ 143.14 0.86%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.05%
xrpXRP/USD
$ 0.53113 0.63%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,416.68 0.35%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.10866 0.50%
tronTRX/USD
$ 0.153419 0.78%

Kans op goedkeuring van Bitcoin ETF blijft hoog ondanks SEC’s behoefte aan meer tijd

Image

Het lijkt erop dat de mogelijkheid dat de Securities and Exchange Commission (SEC) deze maand een Bitcoin exchange-traded fund (ETF) afwijst, klein is. ETF-analist Eric Balchunas van Bloomberg zegt dat een eventuele vertraging of afwijzing eerder te maken heeft met de behoefte van de SEC aan extra tijd dan met een volledige afwijzing. Samen met collega-ETF-analist James Seyffart houdt Balchunas nog steeds 90% kans op goedkeuring door 10 januari, maar vanwege zorgen heeft hij afgezien van verdere verhoging van de kansen. Hij benadrukt echter dat de 10% kans op afwijzing verschillende scenario’s omvat. Balchunas gelooft dat de uitgebreide tijd en moeite die zowel de SEC als de Bitcoin ETF-uitgevers hebben geïnvesteerd, een volledige afwijzing op het laatste moment zeer onwaarschijnlijk maken.

Analisten zoals Balchunas en Vetle Lunde van K33 Research delen de mening dat een afwijzing van de Bitcoin ETF onwaarschijnlijk is. Lunde schatte de kans op een afwijzing in een marktrapport van 2 januari zelfs op slechts 5%. Balchunas speculeert dat als de SEC toch een volledige afwijzing geeft, fondsbeheerders mogelijk juridische stappen zullen ondernemen tegen de toezichthouder, vanwege de aanzienlijke financiële investeringen en inspanningen die tot nu toe zijn geleverd.

Lees ook  BlockFills integreert benchmarkgegevens van NCFX om toonaangevende cryptovloeibaarheid te bieden aan institutionele klanten met ongeëvenaarde kwaliteit en service.

Er blijven publieke reacties binnenkomen op de verzoeken van de SEC om feedback over de ETF-indieningen. Sommige partijen hebben op 2 januari zelfs gepleit voor een volledige afwijzing, onder meer vanwege zorgen over de gedecentraliseerde aard van Bitcoin en het potentieel voor het ontwijken van sancties en controle door autoritaire regimes.

Kortom, ondanks de mogelijkheid van afwijzing, achten analisten een Bitcoin ETF goedkeuring waarschijnlijker. De publieke feedback bij de SEC duidt op voortdurende discussies binnen de crypto-gemeenschap.

*Let op: De informatie in dit artikel is gebaseerd op persoonlijke meningen en inzichten en mag niet worden opgevat als financieel advies.*

Reageer nu

Scroll naar boven