bitcoinBTC/USD
$ 62,909.86 0.26%
ethereumETH/USD
$ 2,536.44 4.32%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.03%
bnbBNB/USD
$ 567.13 0.57%
solanaSOL/USD
$ 147.25 3.78%
usd-coinUSDC/USD
$ 0.999743 0.04%
xrpXRP/USD
$ 0.57952 1.37%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,535.07 4.34%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.104331 0.52%
the-open-networkTON/USD
$ 5.61 2.37%

Transparantie van Bitcoin ETF wordt een belangrijke concurrentiefactor in de race voor goedkeuring

Image

De goedkeuring van spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) staat op het punt om realiteit te worden in de Verenigde Staten, maar er zijn zorgen gerezen over de transparantie en controle van deze ETF’s. Volgens bedrijfsactivist Samson Mow, CEO van Jan3, zullen potentiële uitgevers van deze ETF’s mogelijk hun on-chain adressen moeten onthullen om concurrerend te blijven.

Mow suggereert dat het verstrekken van controleerbaar on-chain bewijs van Bitcoin-reserves de optimale manier zou zijn voor uitgevers van spot Bitcoin ETF’s om de legitimiteit van hun reserves te waarborgen. Opvallend is dat geen van de 14 bestaande aanvragers stappen heeft ondernomen om dit bewijs on-chain aan te bieden, merkte Mow op in een interview met Cointelegraph.

Sommige cryptovolgers zijn sceptisch over de reserves van spot Bitcoin ETF’s, waarbij sommigen vrezen dat ze “miljoenen niet-ondersteunde BTC” kunnen creëren. Het aanhouden van daadwerkelijke Bitcoin is echter van belang voor ETF-uitgevers om hun reputatie en betrouwbaarheid te behouden, benadrukte Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas.

Leah Wald, mede-oprichter en CEO van Valkyrie, suggereert dat investeerders de spot BTC ETF-uitgevers kunnen controleren door publiekelijk beschikbare records van de ETF-verstrekker te controleren, vergelijkbaar met het controleren van aandelen ETF-reserves.

Lees ook  Britse rechtbank bevriest £6 miljoen aan Craig Wright's activa temidden van juridische strijd over beweringen van het zijn van de maker van Bitcoin

Hoewel sommige aanvragers veiligheidszorgen hebben geuit en weigeringen hebben uitgesproken over het onthullen van adressen, erkent Mow dat transparantie een cruciaal competitief aspect zal zijn in de strijd om spot Bitcoin ETF’s.

Naarmate de concurrentie escaleert, wordt verwacht dat één of meerdere fondsen hun adressen openbaar zullen maken om zichzelf te vestigen als transparante en betrouwbare uitgevers.

Hoewel de Amerikaanse Securities and Exchange Commission naar verwachting begin januari de eerste spot Bitcoin ETF’s zal goedkeuren, wordt er ook felle concurrentie verwacht tussen ETF-uitgevers, waarbij sommigen, zoals Invesco en Galaxy, kosten laten vallen voor de eerste zes maanden en voor de eerste $5 miljard aan activa.

ETF-analisten Balchunas en Seyffart schatten de kans op 90% dat de SEC een spot Bitcoin ETF goedkeurt tegen 10 januari, al blijft een afwijzing mogelijk als de toezichthouder meer tijd nodig heeft voor overweging, wat zij beschrijven als de “rug pull of a decade”.

*Disclaimer: Dit artikel bevat geen financieel advies. De informatie is louter vanuit ons eigen perspectief geschreven.*

Reageer nu

Scroll naar boven