bitcoinBTC/USD
$ 63,302.96 1.76%
ethereumETH/USD
$ 2,482.64 1.74%
tetherUSDT/USD
$ 0.999998 0.03%
bnbBNB/USD
$ 578.01 1.08%
solanaSOL/USD
$ 146.72 1.83%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.04%
xrpXRP/USD
$ 0.541195 0.82%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,481.20 1.66%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.111812 2.04%
tronTRX/USD
$ 0.163291 1.71%

Door AI gegenereerde juridische verwijzingen van voormalig advocaat van Trump, Michael Cohen, veroorzaken controverse

Image

Het lijkt erop dat de AI-chatbot Google Bard voor voormalig advocaat van Donald Trump, Michael Cohen, voor de nodige controverse heeft gezorgd. Cohen heeft publiekelijk toegegeven dat zijn juridisch onderzoek significante fouten bevatte als gevolg van het gebruik van deze AI-chatbot.

In een recent rechtbankdocument erkende Cohen dat hij per ongeluk onnauwkeurige juridische citaten naar zijn advocaat had doorgestuurd ter ondersteuning van zijn zaak. Deze citaten waren gegenereerd door Google Bard, maar Cohen had ten onrechte aangenomen dat het een geavanceerde zoekmachine was in plaats van een generatieve AI-service vergelijkbaar met Chat-GPT.

Critici betogen dat Cohen, als geen actieve juridische beoefenaar, geen ethische verplichting had om de nauwkeurigheid van de informatie te controleren. Ze beweren dat zijn advocaat, David Schwartz, als juridische professional, de citaten had moeten controleren voordat ze in officiƫle rechtbankdocumenten werden opgenomen.

Lees ook  Crypto-geld witwassen daalt met 29% volgens de nieuwste bevindingen van Chainalysis

Dit incident benadrukt het belang van grondige verificatie en de ethische verantwoordelijkheid van advocaten om de nauwkeurigheid van de informatie die zij in de rechtbank presenteren te waarborgen.

Dit is niet het eerste geval waarbij advocaten vertrouwden op AI-tools en vervolgens onnauwkeurigheden ontdekten. Eerder dit jaar kreeg een andere advocaat kritiek omdat door AI gegenereerde rechtbankcitaten vals bleken te zijn.

Het is duidelijk dat het gebruik van AI-tools voor juridisch onderzoek grondige verificatie vereist. Deze gevallen dienen als waarschuwende verhalen voor juridische professionals die de integratie van AI-technologie in hun praktijk verkennen.

*Disclaimer: Dit artikel reflecteert onze eigen standpunten en dient niet te worden opgevat als juridisch advies.*

Reageer nu

Scroll naar boven