bitcoinBTC/USD
$ 63,480.01 1.85%
ethereumETH/USD
$ 2,544.66 4.58%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.06%
bnbBNB/USD
$ 571.67 2.74%
solanaSOL/USD
$ 151.11 8.87%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.07%
xrpXRP/USD
$ 0.587699 0.85%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,543.70 4.59%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.106855 2.37%
the-open-networkTON/USD
$ 5.75 0.47%

Premier van Singapore waarschuwt voor diepgelovige cryptocurrency oplichting via deepfake-video’s

Image

**Premier van Singapore waarschuwt voor oplichting met behulp van diepgaande nepvideo’s voor cryptocurrency**

Wow, dit is schokkend nieuws! De premier van Singapore, Lee Hsien Loong, heeft zijn volgers op sociale media gewaarschuwd voor een angstaanjagende nieuwe vorm van oplichting met behulp van deepfake-video’s. Deze video’s maken gebruik van geavanceerde technologie om de stem en het beeld van de premier te manipuleren, waarbij ze frauduleuze cryptocurrency-schema’s promoten.

De premier deelde op 28 december een verontrustend voorbeeld van een nagemaakte video waarin hij werd geïnterviewd om een nepvorm van “handsfree crypto trading” te promoten. Hij drong erop aan dat zijn volgers alert moeten zijn en zich bewust moeten zijn van deze bedrieglijke praktijken. Dit is een belangrijke herinnering voor ons allen om op te letten en onze dierbaren te beschermen tegen dit soort oplichting.

Wat deze waarschuwing extra urgent maakt, is het groeiende gevaar van deepfake-technologie bij het verspreiden van misleidende informatie. De premier benadrukte het belang van waakzaamheid en het aanleren van manieren om jezelf te verdedigen tegen dergelijke oplichting.

Lees ook  Enquête onthult dat Trump de leiding heeft onder crypto stemmers voor de verkiezingen van 2024, wat wijst op een verschuiving in politieke dynamiek.

Dit is niet de eerste keer dat premier Loong zich uitspreekt over de risico’s van cryptocurrency. In 2021 waarschuwde hij al Singaporezen om voorzichtig te zijn bij het omgaan met cryptocurrency-platforms. Het is duidelijk dat hij zich sterk maakt voor het beschermen van zijn burgers tegen financiële risico’s, vooral in verband met cryptocurrency.

Het is jammer dat oplichters keer op keer proberen om mensen te misleiden en hun geld afhandig te maken. We herinneren ons waarschijnlijk nog wel het bizarre incident waarbij prominente Twitter-accounts werden gehackt om een frauduleus Bitcoin-schema te promoten.

Deze recente gebeurtenissen benadrukken de voortdurende uitdaging om cryptocurrency-oplichting te bestrijden. Het is hartverwarmend om te zien dat publieke figuren zoals premier Lee Hsien Loong hun stem gebruiken om het bewustzijn te vergroten en hun gemeenschap te beschermen.

*Disclaimer: Ons blog geeft geen financieel advies. De informatie wordt uitsluitend verstrekt vanuit ons eigen perspectief.*

Reageer nu

Scroll naar boven