bitcoinBTC/USD
$ 63,429.99 1.15%
ethereumETH/USD
$ 2,544.97 4.42%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.06%
bnbBNB/USD
$ 568.53 1.68%
solanaSOL/USD
$ 150.70 7.95%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.03%
xrpXRP/USD
$ 0.585575 0.09%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,544.13 4.42%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.106029 1.42%
the-open-networkTON/USD
$ 5.69 1.76%

Bitcoin Miners stijgen: Marathon Digital domineert handelsgrafieken voorafgaand aan verwachte ETF-goedkeuring

Image

## Bitcoin Miners stijl omhoog: Marathon Digital domineert handelsgrafieken in aanloop naar verwachte ETF-goedkeuring

In de aanloop naar de verwachte goedkeuring van een spot Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF), worden de handelsvolumes van het Bitcoin miningbedrijf Marathon Digital steeds hoger. Het bedrijf staat bovenaan bij de U.S. mid en large-cap aandelen. De afgelopen 24 uur heeft het bedrijf een verbazingwekkend handelsvolume van meer dan 105 miljoen aandelen gezien, waarmee het giganten als Tesla, Apple en Amazon heeft overtroffen, volgens de marktgegevens van Yahoo Finance.

Daarnaast is mede-Bitcoin miner Riot Platforms als zesde meest verhandelde aandeel op de markt verschenen, met meer dan 40 miljoen aandelen die de afgelopen dag zijn verhandeld.

Deze toename in handelsactiviteit op Bitcoin mining aandelen valt samen met een hernieuwde poging van mijnbouwbedrijven om hun activiteiten uit te breiden, met het oog op de verwachte goedkeuring van de spot Bitcoin ETF in januari en de geplande Bitcoin halvering in april.

Marathon Digital maakte op 19 december nieuws toen het plannen onthulde om twee mijnbouwcentra aan te schaffen voor een verbijsterende $179 miljoen. Deze strategische zet zal de huidige mijnbouwcapaciteit met 390 megawatt vergroten en de bestaande output van 584 megawatt aanvullen.

Ondertussen had Riot Platforms twee weken daarvoor een even significante investering gedaan, waarbij ze nog eens $291 miljoen aan Bitcoin mining rigs verwierf, wat resulteerde in de grootste toename in hash rate ooit.

Lees ook  Kitty Queen Coin stijgt met 2,024% en verbrandt 40% van het aanbod - Gaat het de strijd aan met SHIB en DOGE?

Ondanks de indrukwekkende groei van Bitcoin met meer dan 163% sinds het begin van het jaar, hebben de aandelen van Bitcoin mining bedrijven significant beter gepresteerd dan de toonaangevende cryptocurrency. Marathon Digital en Riot Platforms hebben dit jaar indrukwekkende jaarwinsten van respectievelijk 767% en 452% gezien, volgens gegevens van TradingView.

Opvallend genoeg heeft de grootste beursgenoteerde cryptocurrency exchange, Coinbase, ook aanzienlijke winsten doorgemaakt, met een stijging van meer dan 450% sinds het begin van het jaar.

Het jaar begon met crypto-gerelateerde aandelen die populaire doelwitten waren voor short trading, waarschijnlijk beïnvloed door herinneringen aan de FTX-inzinking en andere grootschalige ineenstortingen in 2022. Echter, degenen die wedden tegen de cryptosector hebben wellicht de veerkracht ervan onderschat, aangezien er tot nu toe al meer dan $6 miljard aan crypto-gerelateerde shorts geliquideerd zijn.

De toenemende interesse in Bitcoin mining aandelen en de bredere cryptomarkt duidt op een veranderend sentiment, waarbij investeerders steeds positiever zijn over de toekomst van digitale assets en de mogelijke goedkeuring van een Bitcoin ETF in de nabije toekomst.

*Disclaimer: Dit artikel bevat geen financieel advies en weerspiegelt enkel het perspectief van de auteur.*

Reageer nu

Scroll naar boven