bitcoinBTC/USD
$ 63,762.08 1.83%
ethereumETH/USD
$ 2,476.32 1.50%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.12%
bnbBNB/USD
$ 576.63 1.81%
solanaSOL/USD
$ 149.15 2.77%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.13%
xrpXRP/USD
$ 0.54372 2.13%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,475.99 1.50%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.112483 1.24%
tronTRX/USD
$ 0.156468 1.28%

ARK Invest Fond Dumpt aandelen Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) voorafgaand aan dreigende ETF-beslissing: Rapport

Image

Het exchange-traded fund (ETF) beheerd door Cathie Wood’s ARK Invest heeft naar verluidt al zijn crypto-holdings in het vlaggenschip Bitcoin (BTC) trustproduct van Grayscale geliquideerd, aldus Bloomberg.

Op woensdag heeft het ARK Next Generation Internet ETF naar verluidt zijn resterende 2,25 miljoen aandelen van het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) verkocht. Op dezelfde dag kocht het fonds van Wood ook 4,32 miljoen aandelen van de ProShares Bitcoin Strategy ETF voor blootstelling aan BTC-futures.

Deze actie komt op een moment van optimisme over de mogelijke goedkeuring van de eerste Amerikaanse spot Bitcoin ETF door de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) op 10 januari.

Het is bekend dat de SEC eerder het bod van Grayscale heeft afgewezen om GBTC om te zetten in een spot Bitcoin ETF, wat resulteerde in een rechtszaak van het bedrijf. In augustus oordeelde een federale rechter dat de toezichthouder de aanvraag opnieuw moest bekijken om willekeurigheid en inconsistentie te vermijden.

Lees ook  Top handelaar zegt dat Bitcoin (BTC) op 'do-or-die' niveau zit, werpt nieuw licht op Solana (SOL) en Dogecoin Killer (WIF)

Cathie Wood verklaarde aan Bloomberg dat het ARK Next Generation Internet ETF volledig afstand heeft gedaan van zijn GBTC-holdings “uit voorzorg” voor het geval de SEC besluit de conversie van het trustfonds naar een spot-markt BTC ETF te weigeren.

Wood zei: “We weten niet precies wie er zal worden goedgekeurd en of ze aan alle criteria hebben voldaan die de SEC ons heeft gesteld. We zijn zo optimistisch over Bitcoin als we ooit zijn geweest.”

Eerder deze maand heeft Grayscale CEO Michael Sonnenshein gezegd dat de goedkeuring van een op een spotmarkt gebaseerde Bitcoin ETF de deuren zou openen voor investeerders in de $30 biljoen adviseursmarkt om blootstelling aan BTC te krijgen.

*Disclaimer: Dit artikel reflecteert persoonlijke meningen en is niet bedoeld als financieel advies.*

De post Cathie Wood’s ARK Invest Fund Dumps Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) Shares Ahead of Looming ETF Decision: Report verscheen eerst op The Daily Hodl.

Reageer nu

Scroll naar boven