bitcoinBTC/USD
$ 62,078.63 0.27%
ethereumETH/USD
$ 2,422.63 0.09%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.01%
bnbBNB/USD
$ 563.20 0.05%
solanaSOL/USD
$ 143.84 0.47%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.00%
xrpXRP/USD
$ 0.530615 0.46%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,421.67 0.11%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.109289 0.53%
tronTRX/USD
$ 0.154226 0.18%

Hong Kong financiële autoriteiten starten openbare raadpleging over regelgeving van stabiele munten

Image

# Hong Kong financiële autoriteiten starten openbare raadpleging over regelgeving van stabiele munten

De financiële autoriteiten van Hong Kong roepen het publiek op om hun mening te geven over een nieuw wetsvoorstel dat gericht is op het reguleren van stablecoins en de uitgevers van deze op fiat gebaseerde crypto-activa.

Op woensdag hebben de Financial Services and the Treasury Bureau (FSTB) van de stad en de Hong Kong Monetary Authority (HKMA) gezamenlijk een openbare consultatiepaper uitgebracht om feedback te verzamelen over het plan van de overheid om vergunningsvereisten in te voeren voor uitgevers van fiat-gerelateerde stablecoins (FRS).

De voorgestelde wetgeving beoogt onder andere om FRS-uitgevers te verplichten aan bepaalde voorwaarden te voldoen en een vergunning te verkrijgen voordat ze Hongkong-dollar-gerelateerde stablecoins kunnen aanbieden of een FRS in de jurisdictie kunnen uitgeven. Ook is het de bedoeling om de Monetary Authority in staat te stellen om stablecoins goed te keuren voordat deze activa aan particuliere beleggers kunnen worden aangeboden.

Lees ook  NFT Platform X2Y2 Pro Sluit zich aan bij het Oasys Blockchain Gaming Ecosysteem

Als het wetsvoorstel wordt goedgekeurd, zal het voorgestelde regelgevingsregime ook de reclame voor FRS uitgegeven door niet-gekwalificeerde entiteiten en stablecoin-aanbiedingen door niet-gespecificeerde vergunde entiteiten verbieden.

Volgens de overheid is het wetsvoorstel het gevolg van de belangrijke rol die stablecoins spelen in het web3 en virtual asset (VA) ecosysteem, evenals de toenemende verbinding tussen het traditionele financiële systeem en de VA-markt.

“FRS-uitgevers onder een risicogebaseerde en flexibele aanpak in het regelgevingsbereik brengen zal een juist beheer van de mogelijke monetair en financiële stabiliteitsrisico’s vergemakkelijken, en transparante en passende richtlijnen bieden met de toenemende prevalentie van VA’s.”

*Disclaimer: De mening die hier wordt geuit, is geen financieel advies. Doe altijd je eigen onderzoek voordat je investeert in Bitcoin, cryptocurrency of digitale activa. Transacties en beleggingen zijn voor eigen risico en eventuele verliezen zijn jouw verantwoordelijkheid. Wij bevelen het kopen of verkopen van cryptocurrencies of digitale activa niet aan.*

Reageer nu

Scroll naar boven