bitcoinBTC/USD
$ 63,530.02 2.30%
ethereumETH/USD
$ 2,563.27 5.16%
tetherUSDT/USD
$ 0.999843 0.04%
bnbBNB/USD
$ 573.30 2.89%
solanaSOL/USD
$ 150.85 8.82%
usd-coinUSDC/USD
$ 0.999594 0.06%
xrpXRP/USD
$ 0.590341 0.94%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,562.66 5.20%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.106602 2.29%
the-open-networkTON/USD
$ 5.76 0.07%

TradFi zal ‘Buitensporige Invloed’ hebben op Bitcoin? ETF’s houden momenteel 3,8% van maximale BTC-voorraad: CoinGecko

Image

**TradFi zal ‘Buitensporige Invloed’ hebben op Bitcoin? ETF’s houden momenteel 3,8% van maximale BTC-voorraad: CoinGecko**

Hey crypto-liefhebbers! Een recente analyse van CoinGecko heeft aan het licht gebracht dat Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) op dit moment slechts een klein deel van de totale voorraad van de top-cryptovaluta vertegenwoordigen. Volgens onderzoeker Lim Yu Qian bevatten Bitcoin ETF’s momenteel ongeveer 793.034 BTC, wat slechts 3,4% van de totale maximale voorraad van BTC is.

Maar wacht, dit aantal houdt ook de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) in. Grayscale wacht momenteel op een beslissing van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over een aanvraag om zijn trust om te zetten in een spot BTC ETF. Als we Grayscale niet meerekenen, vertegenwoordigen Bitcoin ETF’s slechts 0,8% van de maximale voorraad van de top-cryptovaluta. Dat is nogal een verschil!

Yu Qian legt uit: “Hoewel ETF-providers momenteel slechts een minderheid van de voorraad van Bitcoin controleren, wordt verwacht dat de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s in de VS de vraag van beleggers zal doen toenemen. Het moet nog blijken of traditionele financiële instellingen in de toekomst een onevenredige invloed zullen hebben op Bitcoin.”

Lees ook  Een Sterker Web 3.0 Betekent (Strategisch) Samenwerken Met Gecentraliseerde Entiteiten

Interessant genoeg voorspelt James Seyffart, een ETF-onderzoeksanalist bij Bloomberg, dat de eerste spot BTC ETF’s volgende maand zullen worden goedgekeurd. Het lijkt erop dat de goedkeuring van deze ETF’s de vraag naar Bitcoin verder zal aanwakkeren, maar zoals altijd zullen we moeten afwachten hoe dit de markt beïnvloedt.

Het is duidelijk dat de spanning rondom Bitcoin ETF’s de laatste tijd toeneemt, met bedrijven zoals Bitwise die in afwachting van goedkeuring zelfs al commercials uitbrengen voor hun spot Bitcoin ETF. Maar laten we niet vergeten dat de goedkeuring van ETF’s de markt aanzienlijk kan beïnvloeden, en we zullen nauwlettend in de gaten moeten houden hoe dit zich ontwikkelt.

Laten we afwachten hoe dit zich ontwikkelt en hoe de markt daarop zal reageren.

*Let op: De informatie verstrekt in dit artikel is gebaseerd op eigen perspectief en vormt geen financieel advies.*

Reageer nu

Scroll naar boven