bitcoinBTC/USD
$ 62,773.82 0.71%
ethereumETH/USD
$ 2,542.48 3.16%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.03%
bnbBNB/USD
$ 566.89 0.01%
solanaSOL/USD
$ 146.63 2.13%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.02%
xrpXRP/USD
$ 0.583716 1.11%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,541.11 3.12%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.104857 1.28%
the-open-networkTON/USD
$ 5.60 2.15%

Rapport: U.S. SEC vraagt ​​bedrijven die een Spot Bitcoin ETF aanvragen om last-minute correcties te voltooien vóór het nieuwe jaar

Image

**Rapport: U.S. SEC vraagt bedrijven die een Spot Bitcoin ETF aanvragen om last-minute correcties te voltooien vóór het nieuwe jaar**

Volgens een recent rapport van Reuters heeft de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) naar verluidt bedrijven die hebben geboden om Bitcoin (BTC) Exchange-Traded Funds (ETF’s) te creëren, verzocht om last-minute correcties door te voeren vóór het begin van 2024.

Anonieme bronnen, bekend met de zaak, hebben gemeld dat de toezichthoudende instantie vertegenwoordigers van bedrijven die een BTC-ETF hadden aangevraagd heeft ontmoet en hen heeft verteld om uiterlijke wijzigingen in te dienen voor hun papierwerk tegen het einde van het jaar. Onder de bedrijven die in gesprek zijn met de toezichthouder bevinden zich onder andere ARK Invest van Cathie Wood en BlackRock, evenals crypto-managementbedrijf Grayscale en crypto-ETF-uitgever 21Shares.

Het rapport onthult dat de SEC met leidinggevenden van 21Shares en ARK Invest heeft gesproken – die gezamenlijk een spotmarkt BTC ETF hebben ingediend – en hen heeft verteld dat bedrijven die de deadline van 29 december niet halen, worden uitgesloten van de eerste ronde van mogelijke goedkeuringen of afwijzingen. Ook waren vertegenwoordigers van traditionele beurzen, zoals Nasdaq en de Chicago Board Options Exchange (CBOE), evenals juridische vertegenwoordigers van de ETF-hoopvolle, aanwezig bij de vergaderingen, aldus het rapport.

Lees ook  Ethereum Stichting lanceert 'Attackathon' om Blockchain beveiliging te versterken, plannen om meer dan $2.000.000 aan beloningen op te halen.

Twee leidinggevenden die tijdens de vergaderingen aanwezig waren, vertelden Reuters dat de instantie spotmarktaanvragen voor BTC ETF’s zou kunnen goedkeuren in de eerste werkdagen van volgend jaar. Eerder dit jaar oordeelde een federale rechter dat de SEC haar afwijzing van een bod van Grayscale om een BTC ETF te creëren moet heroverwegen om inconsistentie en willekeur te vermijden. Eerder had de SEC BTC-futures-ETF’s goedgekeurd, maar de toezichthouder kon in de rechtbank niet succesvol argumenteren waarom ze futures-ETF’s hadden goedgekeurd, maar geen spotmarkt-ETF’s.

*Disclaimer: Dit artikel is louter informatief en reflecteert het persoonlijke perspectief van de auteur. Het biedt geen financieel advies.*

Reageer nu

Scroll naar boven