bitcoinBTC/USD
$ 62,909.86 0.26%
ethereumETH/USD
$ 2,536.44 4.32%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.03%
bnbBNB/USD
$ 567.13 0.57%
solanaSOL/USD
$ 147.25 3.78%
usd-coinUSDC/USD
$ 0.999743 0.04%
xrpXRP/USD
$ 0.57952 1.37%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,535.07 4.34%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.104331 0.52%
the-open-networkTON/USD
$ 5.61 2.37%

Shiba Inu: Koopdruk stijgt, komt er een rally aan?

Image

**Shiba Inu: Wordt het tijd voor een nieuwe stierenrally?**

Sinds november 2023 is SHIB, ter waarde van miljoenen, van de cryptobeurzen verdwenen. De prijs van SHIB is de afgelopen 24 uur marginaal gestegen, maar sommige indicatoren waren bearish. Het lijkt erop dat er een toename is in de koopdruk voor Shiba Inu [SHIB], wat kan duiden op een mogelijke stierenrally. Laten we eens wat dieper ingaan op het Shiba Inu-ecosysteem.

**Investeerders omarmen Shiba Inu**

Een populaire crypto-analist, Ali, wees recentelijk op een toename in het koopgedrag van SHIB. Opmerkelijk is dat sinds november 2023 meer dan 8 biljoen SHIB van bekende crypto-uitwisselingswallets is opgenomen. Onze analyse laat zien dat terwijl de prijs van SHIB vorige maand steeg, het aanbod op beurzen daalde. Tegelijkertijd steeg het aanbod buiten de beurzen, wat aantoonde dat de koopdruk op deze meme-coin hoog was.

SHIB blijft het favoriete token van de walvissen, maar onze analyse toont ook aan dat naast de walvissen ook kleinere investeerders actief SHIB kochten. De hoge koopdruk wordt mogelijk verklaard door de Network Value to Transactions (NVT) Ratio van SHIB. De NVT Ratio beschrijft de relatie tussen marktkapitalisatie en overdrachtsvolume. In de afgelopen maand, toen de prijs van SHIB steeg, daalde de NVT Ratio. Dit kan het interesse onder investeerders hebben aangewakkerd om SHIB op te stapelen voordat de prijs omhoogschoot.

Lees ook  Van Solana naar Avalanche: Het volgen van de memecoin-rage over netwerken heen

**Een mogelijke stierenrally?**

Om te zien of de hoge accumulatie kan resulteren in een nieuwe stierenrally, keken we naar andere indicatoren. De Weighted Sentiment van SHIB registreerde recentelijk een piek, wat het vertrouwen van investeerders in de meme-coin weerspiegelde. Ook bleef het sociale volume relatief hoog, wat betekent dat Shiba Inu een populair gespreksonderwerp blijft.

Hoewel de metriek optimistisch lijkt, toonde de MACD van SHIB de mogelijkheid van een bearish crossover. Bovendien registreerden zowel de Relative Strength Index (RSI) als de Money Flow Index (MFI) lichte dalingen en bevonden ze zich in de buurt van hun respectievelijke neutrale merken op het moment van schrijven, wat enkele langzame dagen zou kunnen aankondigen.

Op het moment van schrijven is SHIB marginaal gestegen in de afgelopen 24 uur, trading op $0,00001085 met een marktkapitalisatie van meer dan $6,39 miljard.

*Disclaimer: De bovenstaande analyse is geen financieel advies. Het vertegenwoordigt slechts het perspectief van de auteur.*

Reageer nu

Scroll naar boven