bitcoinBTC/USD
$ 62,987.88 1.13%
ethereumETH/USD
$ 2,553.35 2.83%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.11%
bnbBNB/USD
$ 567.84 0.78%
solanaSOL/USD
$ 147.91 2.69%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.07%
xrpXRP/USD
$ 0.578992 2.44%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,551.20 2.78%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.104631 2.32%
the-open-networkTON/USD
$ 5.58 3.28%

Cryptogemeenschap slaat terug naar kritiek van de SEC-voorzitter op nalevingsinspanningen

Image

## De cryptogemeenschap reageert snel op kritiek van de SEC-voorzitter op nalevingsinspanningen

Het nieuws van de recente kritiek van Gary Gensler, de voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), op de nalevingsinspanningen van de cryptowereld heeft behoorlijk wat opschudding veroorzaakt. Hij beweerde dat er een wijdverbreid gebrek aan naleving is in de sector, wat het vertrouwen ondermijnt en slachtoffers in de kou laat staan.

De cryptogemeenschap reageerde onmiddellijk en wees erop dat de SEC herhaaldelijk is opgeroepen om duidelijkheid te verschaffen over wat naleving binnen de industrie inhoudt. Ook werd gewezen op inspanningen van bedrijven zoals Coinbase om regelgevingsbegeleiding van de SEC te zoeken.

Zelfs de maker van Dogecoin, Billy Markus, sloot zich aan bij de discussie en claimde dat Gensler nog geen concrete regels heeft vastgesteld voor de cryptowereld.

CEO Brad Garlinghouse van Ripple spaarde zijn kritiek ook niet en karakteriseerde Gensler’s uitspraken als “verbijsterende hypocrisie” en noemde hem een “politiek risico” wiens acties de integriteit van de SEC hebben ondermijnd.

Lees ook  BlockDAG's Dappere Bewering: Streven naar $600 Miljoen in 2024, Kan Het Ethereum en Render Overtreffen?

Opvallend genoeg bracht de SEC diezelfde dag een nieuwe registratie uit waarin ze “diepe spijt” uitten voor bepaalde fouten tijdens een handhavingsprocedure. Paul Grewal, Chief Legal Officer van Coinbase, stelde de vraag waarom de SEC, terwijl ze spijt betuigt voor haar fouten, blijft kritiseren en berispen voor een hele Amerikaanse industrie.

Al met al heeft Gensler’s kritiek geleid tot een levendige reactie van de cryptogemeenschap, waarbij prominente figuren als Billy Markus en Brad Garlinghouse twijfels uitten over de oprechtheid van de spijtbetuigingen van de SEC voor eerdere fouten.

*Disclaimer: Dit artikel geeft geen financieel advies en is louter bedoeld voor informatieve doeleinden vanuit ons eigen perspectief.*

Reageer nu

Scroll naar boven