bitcoinBTC/USD
$ 62,837.84 1.69%
ethereumETH/USD
$ 2,539.16 0.18%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.01%
bnbBNB/USD
$ 570.51 0.74%
solanaSOL/USD
$ 145.35 2.12%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.01%
xrpXRP/USD
$ 0.581956 1.44%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,537.35 0.23%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.104624 2.14%
the-open-networkTON/USD
$ 5.47 5.60%

Ethereum HODLers overtreffen Bitcoin, wat nu?

Image

Lange termijn houders van Ethereum (ETH) hebben besloten om hun bezittingen niet te verkopen, waardoor de munt een nieuwe mijlpaal heeft bereikt, zo meldt IntoTheBlock. Volgens IntoTheBlock is het aantal ETH in handen van HODLers sinds 1 december gestegen naar 70%. Deze gegevens betekenen ook dat de altcoin de positie van Bitcoin (BTC) heeft overtroffen in dezelfde meting. Voor BTC was het percentage munten in handen van lange termijn houders bijna 70%, maar ETH heeft dit nog steeds overtroffen, ontdekte AMBCrypto. Belangrijk om te vermelden is dat het blockchain-analysebedrijf tot deze conclusie is gekomen na het onderzoeken van de BTC/ETH-verhouding.

HODLers zijn essentieel voor de gezondheid van elke blockchain, omdat ze zelden hun munten verkopen, ongeacht de volatiliteit of prijsontwikkeling. De toename van het aantal ETH in handen van HODLers wijst erop dat er genoeg overtuiging is dat het langetermijnpotentieel van de cryptocurrency het wachten waard is. Het is echter niet verrassend dat dit record in december werd gevestigd, aangezien er voorspellingen waren dat ETH op het punt stond om Bitcoin te overtreffen. Hoewel de prijsactie nog niet op het niveau van Bitcoin was, suggereren de indrukwekkende prestaties van altcoins, waaronder L2-projecten, dat een rally van ETH dichtbij zou kunnen zijn.

Op het moment van schrijven was de prijs van ETH $2.290, een stijging van 3,69% in de afgelopen zeven dagen. Met betrekking tot het langetermijnpotentieel van de prijs, besloot AMBCrypto om de Dormancy van Ethereum te controleren. Dormancy is de verhouding tussen vernietigde dagmunten en het totale transactievolume. De metric geeft inzicht in het sentiment van langetermijnhouders. Tot 23 december vertoonde de Dormancy van Ethereum hoge waarden, wat wijst op een toename van transacties door oudere munten. Op dit moment was de metric echter gedaald naar 67,61, wat impliceert dat oudere munten grotendeels onuitgegeven zijn gebleven. Als Dormancy laag blijft, dan kan ETH op korte termijn een goede kans maken op een rally.

Lees ook  Walvis beweegt prijs speculatie uit: Zijn winsten waarschijnlijk?

Volgens de 4-uurs ETH/USD-grafiek liet de Exponential Moving Average (EMA) zien dat de munt op middellange tot lange termijn bullish kon zijn, omdat de 50-daagse EMA (blauw) de 200 EMA (geel) had overschreden. Deze positie is meestal in het voordeel van een bullish trend. Hierdoor zouden investeerders die van plan zijn om ETH voor een langere periode vast te houden, mogelijk de kans kunnen krijgen om met korting te kopen.

Een andere indicator om rekening mee te houden is de Aroon-indicator. Resultaten van Aroon geven een idee van wat ETH op korte termijn zou kunnen doen. Ten tijde van het schrijven stond Aroon Up (oranje) op 21,43%, terwijl Aroon Down (blauw) op het nulpunt stond. Hierdoor hoeven kortetermijnhouders mogelijk niet te wachten op de langetermijn rally van ETH om mogelijke winsten te behalen. Echter, handelaren moeten voorzichtig zijn, aangezien het even kan duren voordat de bullish these wordt bevestigd.

_**Disclaimer: De informatie in dit artikel is niet bedoeld als financieel advies. Deze tekst is geschreven vanuit ons eigen perspectief en dient alleen ter educatie en informatieve doeleinden. Handel altijd op basis van je eigen gedegen onderzoek en consulteer een financieel adviseur bij twijfel.**_

Reageer nu

Scroll naar boven