bitcoinBTC/USD
$ 62,752.81 0.57%
ethereumETH/USD
$ 2,550.79 0.49%
tetherUSDT/USD
$ 0.997676 0.29%
bnbBNB/USD
$ 581.35 0.72%
solanaSOL/USD
$ 142.26 3.91%
usd-coinUSDC/USD
$ 0.998313 0.21%
xrpXRP/USD
$ 0.584345 2.17%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,550.25 0.45%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.104928 3.52%
the-open-networkTON/USD
$ 5.57 1.22%

Bitcoin blijft weerstand ondervinden op $45.000

Image

## Bitcoin stuit op weerstand bij $45.000, terwijl Solana en Avalanche opmars maken

Bitcoin blijft worstelen om het weerstandsniveau van $45.000 te doorbreken. Sinds 5 december heeft de crypto te maken met weerstand op dit niveau, wat heeft geleid tot een lichte daling in zijn marktdominantie. Dit terwijl large-cap altcoins zoals Solana en Avalanche de aandacht trekken als leiders op de cryptomarkt.

Terwijl Bitcoin weerstand ondervindt, is er een stijging te zien in marktdominantie van altcoins. Technische analisten zien dit als een potentieel teken voor een doorbraak van altcoins, vooral wanneer de dominantie van Bitcoin daalt in combinatie met zijwaarts handelen van BTC.

Ook de interactie tussen de U.S. Dollar Index (DXY) en de prijs van Bitcoin speelt een rol in het marktsentiment. Momenteel is de DXY met 1,56% gedaald in de maand, terwijl Bitcoin in dezelfde periode met 16,18% is gestegen.

Veel handelaren wijten de ommekeer van de DXY aan opmerkingen van Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell en FOMC-notulen die wijzen op mogelijke renteverlagingen in 2024.

Met de verwachting van goedkeuring van een spot Bitcoin ETF in Q1 2024 en het geloof dat de renteverhogingen van de Fed zijn geëindigd, lijkt het marktsentiment in de cryptowereld naar euforie te neigen.

Solana en Avalanche zijn opmerkelijk gestegen in prijs in deze periode, waarbij SOL de op drie na grootste cryptocurrency werd naar marktkapitalisatie, XRP overtrof. De stijging van SOL kan worden toegeschreven aan verschillende factoren, waaronder verbeteringen in de gebruikerservaring van het Solana-netwerk, met name voor token- en NFT-lanceringen.

Lees ook  Pepe redt Pavel (PEPEPAVE) mememunt omhoog schieten met 14.000% vóór beursnoteringen, terwijl Shiba Inu en DOGE achterblijven.

De focus van Solana op mobiele toegankelijkheid en lage transactiekosten heeft gebruikers aangetrokken die gebruiksgemak boven decentralisatie stellen, waardoor het een sterke concurrent wordt ten opzichte van Ethereum.

De recente rally van SOL wordt verder aangewakkerd door de opwinding rondom airdrops, de notering van de SPL-token JITO op grote beurzen, en het daaropvolgende succes, met een marktkapitalisatie die kort na de lancering de $300 miljoen overschreed.

Bovendien wordt de groei van SOL ondersteund door de toenemende adoptie van gedecentraliseerde applicaties (DApps) op het Solana-netwerk. In iets meer dan drie weken steeg de totale waarde die vergrendeld is in Solana van $654 miljoen naar $1,28 miljard, wat een opmerkelijke stijging van 96% markeert.

Vergelijkbare trends zijn te zien in het Avalanche-ecosysteem, waar een toestroom van DApp-gebruikers, verschillende DeFi-protocolstimulansen en aanhoudende geruchten over airdrops hebben geleid tot verhoogde instroom, dagelijks actieve gebruikers en een opwaarts traject in de prijs van AVAX.

Deze ontwikkelingen benadrukken de groeiende prominentie van Solana en Avalanche terwijl ze vooruitgang boeken in de concurrerende cryptomarkt.

*Let op: Dit artikel is geschreven vanuit een persoonlijk perspectief en bevat geen financieel advies.*

Reageer nu

Scroll naar boven