bitcoinBTC/USD
$ 63,429.99 1.15%
ethereumETH/USD
$ 2,544.97 4.42%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.06%
bnbBNB/USD
$ 568.53 1.68%
solanaSOL/USD
$ 150.70 7.95%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.03%
xrpXRP/USD
$ 0.585575 0.09%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,544.13 4.42%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.106029 1.42%
the-open-networkTON/USD
$ 5.69 1.76%

RWA-tokenisatie klaar om ‘de blockchain-economie te stimuleren’, voorspelt Ripple CTO David Schwartz

Image

Volgens Ripple’s chief technology officer (CTO) David Schwartz is de tokenisatie van real-world assets (RWA) klaar om “de blockchain-economie aan te drijven”.

Schwartz voorspelt dat onroerend goed en grondstoffen de leiding zullen nemen in de RWA-tokenisatie. Hij gelooft dat getokeniseerde RWAs op XRP Ledger zullen bijdragen aan onderpande leningen, de interoperabiliteit verbeteren en institutionele adoptie stimuleren, waardoor de financiële sector wordt hervormd.

De CTO is ook enthousiast over decentrale identifiers (DIDs), die de identiteit van een persoon of onderwerp kunnen verifiëren zonder te vertrouwen op derden zoals vertrouwde validatoren en gecentraliseerde entiteiten. Schwartz gelooft dat DIDs “privacy op de blockchain zullen revolutioneren” en de vraag naar decentrale beurzen (DEXs) zullen aansturen.

Hij voorspelt dat DEXs, ondersteund door DIDs, een toename zullen zien van institutioneel volume, wat groei en liquiditeit in decentrale financiering zal aansturen. Het voorgestelde XLS-40 amendement introduceert DID-mogelijkheden in XRP Ledger, wat een nieuw tijdperk markeert op het gebied van privacy, veiligheid en financiële innovatie.

Lees ook  Crypto-analist Kevin Svenson voorspelt: Bitcoin kan zijn cyclustop bereiken in januari 2025 - Hier is waarom.

Daarnaast gelooft Schwartz dat stablecoins klaar zijn om de samenstelling van de mondiale financiering te veranderen en de afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar te verminderen. Hij voorspelt dat het Midden-Oosten zal leiden in de adoptie van stablecoins voor regionale handel, en dat financiële instellingen die integratie met blockchains standaardiseren de weg vrijmaken voor stablecoins als een universeel instrument, waarmee internationale transacties worden gestroomlijnd en nieuw economisch potentieel wordt ontsloten.

*Disclaimer: De bovenstaande tekst is geschreven vanuit eigen perspectief en biedt geen financieel advies.*

Reageer nu

Scroll naar boven